SRBIJO, POMOZI ISIDORI (24): Tata, spasi me, neću da umrem!
Foto: Kurir

Hitno potreban novac

SRBIJO, POMOZI ISIDORI (24): Tata, spasi me, neću da umrem!

Društvo -

Jedina nada da Isidora Pavlović pobedi Hočkinov limfom nalazi se na klinici u Nemačkoj, a porodica mora da do 17. januara prikupi 81.000 evra

Tata, neću da umrem, ne želim da umrem. Plašim se da umrem...

Ovako je pre neki dan, tražeći spas, govorila iz bolnice svom ocu Isidora Pavlović (24), čiji se život pretvorio u borbu!

- Tešio sam je: „Nećeš umreti, ćero, lutko moja.“ Nadam se da ćemo uspeti da prikupimo novac, jer ja sam ne mogu nikako - nada se tata Siniša.

Isidora je primetila da joj se pojačano znoje ruke, pa je 28. juna 2016. godine otišla kod lekara da proveri o čemu se radi. Nakon biopsije dijagnostikovan joj je Hočkinov limfom, redak malignitet. Ova hrabra devojka prošla je kroz 16 hemoterapija i dvadeset zračnih terapija. Bilo joj je bolje, ali...

- U oktobru 2017. Isidora je otišla na Zlatibor na oporavak. Tamo je dobila temperaturu. Mislili smo da je neki virus u pitanju. Međutim, od oktobra do danas ona stalno ima temperaturu, a skener je tada pokazao da ima recidiv sa metastazama na jetri. Nakon toga dobila je još dve jake terapije, ali mom detetu ništa nije pomoglo - priča Siniša Pavlović, policijski službenik.

foto: Kurir

Kako da pomognete Isidori

PUTEM LINKA E-DONIRAJ

UPLATOM NA RAČUNE:

Dinarski: 160-492869-40

Devizni: 00-540-0002489.1

IBAN broj: RS35160005400002489117

(Banca Intesa)

Krajem decembra Isidori je urađen kontrolni skener. Nažalost, rezultati nisu bili nimalo ohrabrujući. Bolest je napredovala, a zahvatila je i deo pluća. Međutim, nada ipak postoji. Porodica Pavlović stupila je u kontakt sa dr Nadeždom Basarom, direktorkom klinike Maltezer St. Francikus u Flenzburgu, koja je predočila plan i opis terapije za Isidoru.

- Početak terapije zakazan je za 22. januar, i to je jedina nada za Isidorino izlečenje. Trajala bi šest meseci, a do 17. januara moramo da uplatimo 81.000 evra - navodi Pavlović.

Da se ne čeka

OTKUPITE PORUKE

Siniša kaže da je do sada za Isidorino izlečenje preko fondacije „Budu human“ skupljeno blizu 700.000 dinara, a bilo je poslato oko 15.000 poruka.

- Bilo bi dobro kad bi se našao neko ko hoće i ima dobru volju da otkupi 70 odsto tih poruka. On bi potpisao ugovor sa organizacijom, koja bi mu dala novac u roku od tri meseca, s obzirom na to da se novac od poruka uplaćuje nakon tri meseca - apeluje Siniša.

Isidorinu bolest porodica je podnela teško, majka je upala u depresiju, a mlađa sestra nema snage ni da jede.

- Nije strašno, prestrašno je! Cela porodica je to mnogo teško podnela, i otac i majka su mi preminuli. To je neopisiva duševna bol - kaže jecajući Siniša:

- Dete je išlo na fakultet, studirala je defektologiju. Ona gleda da se vrati u kolosek, ali je teško. Ima temperaturu svaki dan, izraženu modrinu i svrab po telu i jako lošu krvnu sliku. Leži na hematologiji pri Kliničkom centru Srbije, čak je i Novu godinu dočekala tamo. Duša me boli.

foto: Printscreen

SVAKA ČAST Fudbaleri Crvene zvezde u akciji

HUMANITARNA VEČERA ZA ISIDORU

Organizacija „Zajedno za život“ i fudbaleri Crvene zvezde Milan Borjan, Vujadin Savić, Filip Stojković i Nemanja Radonjić organizovali su humanitarnu večeru 13. januara od 19 do 20 časova. Cilj večere je da se sakupe sredstva za Isidorino lečenje. Sve informacije mogu se pronaći na Fejsbuk stranici „Zajedno za život“.

- Gledamo da učinimo što više možemo kako bismo pomogli devojci. Ovim putem apelujem na ljude da se priključe akciji kako bi se skupilo što više novca - kaže Borjan.

Stojković ističe da će se i igrači organizovati kako bi se skupile donacije:

- Pomoći ćemo i putem humanitarne večere, a potrudićemo se i da uključimo sve one koji su u mogućnosti da pomognu devojci kojoj je hitno potreban novac za lečenje.

Savić je takođe apelovao na sve koji mogu na bilo koji način da pomognu Isidori da se uključe u akciju.

Kurir / Mina Branković

Foto: Printscreen, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track