Počela konjička revija "Vidovdan 2012"
Foto: BETA

Počela konjička revija "Vidovdan 2012"

Društvo -
Reviju je otvorio zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je naglasio značaj konjičke čete Policijske brigade za održavanje javnog reda i mira, ali i za uspostavljanje poverenja između građana i policije
1 / 5 Foto: BETA

BEOGRAD - Tradicionalna dvodnevna konjička revija "Vidovdan 2012", koju organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Konjički klub "Policajac", počela je danas u Beogradu.

Reviju je otvorio zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je naglasio značaj konjičke čete Policijske brigade za održavanje javnog reda i mira, ali i za uspostavljanje poverenja između građana i policije.

Dačić je podsetio da nema nijednog većeg skupa koji ne obezbeđuju pripadnici konjičke čete i time pružaju veliku podršku Žandarmeriji i ostalim jedinicima MUP-a.

Prema rečima Dačića, oni tokom letnjih meseci patroliraju Bogradom i predstavljaju veliko zadovljstvo sugrađana, posebno najmlađih koji vole da se druže sa policajcima na konjima.

Nakon svečanog otvaranja, na terenima Policijske brigade na Banovom brdu, pripadnici čete konjanika Policijske brigade Beograda su prikazali vežbu posvećenu reagovanju u slučaju incidenata sa navijačima.

Konjička revija traje dva dana, a učestvuju i ekipe iz Crne Gore i Slovenije. Na programu revije, kojoj prisustvuje veliki broj građana, su preskakanje prepona i vožnja zaprega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja