SNEG, KIŠA, VETAR: Tmurno i hladno sve do nedelje, a onda još HLADNIJE
Foto: AP/Ilustracija

Vremenska prognoza

SNEG, KIŠA, VETAR: Tmurno i hladno sve do nedelje, a onda još HLADNIJE

Društvo -

BEOGRAD - U naredna dva dana na podrucju Timočke Krajine sneg će stvoriti snežni pokrivač od 30 do 40 santimetara, lokalno i više, a u Homoljskim planinama duvaće jak vetar koji će stvarati snežne nanose, upozoravaju meteorolozi.

Jak vetar do petka će duvati u košavskom podrručju, povremeno olujni s najjačim udarima danas i sutra na jugu Banata.

Biće, inače, pretežno oblačno, mestimicno s kišom i susnežicom, a na severu i istoku Srbije, kao i na planinama sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u Timočkoj Krajini, gde se očekuje od 10 do 20 santimetara novog snega.

foto: Kurir

Najniža temperatura od minus 1 do 4 stepena, najviša u toku dana 1 stepen na severu Vojvodine i u Timočkoj Krajini, do 8 stepeni u centralnim i južnim krajevima.

I u Beogradu oblačno i vetrovito, povremeno s kišom i snegom. Vetar umeren i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura oko nule, u toku dana do četiri stepena.

Pretežno oblačno biće i učetvrtak, opet s kišom i snegom povremeno, a na severu i istoku Srbije, kao i na planinama sa snegom uz dalje povećanje snežnog pokrivača.

U petak u većem delu kratkotrajni prestanak padavina, osim u Timočkoj Krajini.

U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u Pomoravlju sa udarima olujne jačine.

U subotu na severu Srbije suvo, u ostalim krajevima kiša i sneg. Vetar u slabljenju i skretanju na severni i severozapadni. U nedelju i početkom naredne sedmice jače zahlađenje sa snegom.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track