BAHATI DIREKTOR VODOVODA: Parama radnika kupio slušni aparat
Foto: Printscreen

Zaposleni ogorčeni na direktora

BAHATI DIREKTOR VODOVODA: Parama radnika kupio slušni aparat

Društvo -

Sramota Prvi čovek aleksinačkog JKP Dragiša Simić od Nadzornog odbora tražio novac za lične potrebe iako su zaposleni na minimalcu i bez solidarne pomoći

Dok radnici aleksinačkog Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ primaju minimalac i uskraćena im je solidarna pomoć, direktor te firme Dragiša Simić (59) bez pardona o trošku firme kupuje sebi slušni aparat vredan 125.000 dinara.

Naime, ogorčeni radnici ove firme navode za Kurir da je Simić od Nadzornog odbora tražio da mu odobri kupovinu slušnog aparata, što je NO i učinio, s tim što mu je odobrena polovina traženih sredstava, odnosno 62.887 dinara, što mu je uplaćeno na račun.

Radnici smatraju da je to čisto bahaćenje direktora, jer je njegova plata, kao rukovodioca, od 97.000 dinara dovoljno velika da može sam sebi da kupi potrebno pomagalo.

- On je napisao molbu da mu „Vodovod“ kupi slušni aparat i bez pardona je tražio ceo iznos od 125.000 dinara. Ovde većina ljudi radi za minimalac, a on s njegovom visokom platom traži da mu preduzeće pomaže i da mu mi direktno plaćamo slušni aparat. Nije mu palo na pamet da nama poveća zarade, nego da za sebe uzme još! Ovo je sramota - kažu za Kurir radnici.

foto: Printscreen

Na drugoj strani, radnici ukazuju da za razliku od direktora, njima nisu isplaćene solidarne pomoći, jer je, prema objašnjenju Simića, opštinsko veće odbilo zahtev za isplatu solidarne pomoći zaposlenima u „Vodovodu“.

foto: Printscreen

Kad smo juče pozvali Dragišu Simića na mobilni telefon, javila se muška osoba koja nije htela da se predstavi i rekla da je Simić otišao ni manje ni više nego u Australiju i da će tamo ostati 25 dana. Međutim, pet minuta kasnije sekretarica u JKP „Vodovod“ rekla je da je direktor Simić na sastanku u firmi i da ne može da se javi. U transkriptu razgovora pročitajte kako je Simić pokušao da obmane novinara Kurira.

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track