NA PONOS I SRBIJI I SVOJIM RODITELJIMA: Promovisani najmlađi rezervni oficiri Vojske Srbije, a među najboljima i lepa Zorica!
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

sVEČANOST U KASARNI NA BANJICI

NA PONOS I SRBIJI I SVOJIM RODITELJIMA: Promovisani najmlađi rezervni oficiri Vojske Srbije, a među najboljima i lepa Zorica!

Društvo -

BEOGRAD - Svečanost povodom završetka školovanja slušalaca Škole rezervnih oficira klase septembar 2017. godine održana je danas u kasarni "General Jovan Mišković" na Banjici.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Najuspešniji među slušaocima u Vojnoj akademiji u ovoj klasi bili su rezervni potporučnici Zorica Vučenović, Miloš Zelenović i Bora Vreler, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Čestitajući najmlađim promovisanim rezervnim oficirima, načelnik Vojne akademije pukovnik Miroslav Talijan istakao je da su danas, u stroju pred nama, naslednici znanja, veština, navika i naučenih lekcija naših slavnih srpskih vojskovođa i oficira.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Ovo je generacija rezervnih potporučnika kojoj je pripala ta čast da svoj prvi oficirski čin stekne baš u godini obeležavanja stogodišnjice pobede Srpske vojske u Velikom ratu. Oni su akademska elita našeg društva, ali i deo oficirskog kora koji je oslonac i stub Vojske, odbrane i bezbednosti naše zemlje, stroj koji je spreman da primeni stečena vojna znanja i kadar da se, uz našu tradicionalnu oficirsku mudrost i čast, vešto bori protiv svakog neprijateljstva iskazanog prema našoj zemlji", naglasio je Talijan.

1 / 8 Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

On je dodao i da je školovanje ove klase rezervnih oficira realizovano kroz čitav korpus predavanja, seminara, izvođenja vežbi i stažiranja u jedinicama Vojske Srbije, gde su imali priliku da sagledaju specifičnosti i način rada komandi i taktičkih jedinica naše Vojske, kao i organizaciju i realizaciju nastavnog procesa na Vojnoj akademiji.

Obraćajući se okupljenima u ime svoje klase slušalaca, prva u rangu Škole rezervnih oficira rezervni potporučnik Zorica Vučenović poručila je da smatra privilegijom što je bila deo klase koju sačinjavaju ljudi koji, ne samo što su ambiciozni i pametni, već su došli ovde spremni na žrtvu i borbu za dobrobit naše zemlje i koji su se zakleli na vernost otadžbini, ne tražeći ništa za uzvrat.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rodbina i prijatelji rezervnih potporučnika.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track