DANAS JE DAN NARODNE BIBLIOTEKE SRBIJE: Svečanu besedu drži književnik Vladimir Pištalo
Foto: Marina Lopičić

Svečanost počinje u 11 časova

DANAS JE DAN NARODNE BIBLIOTEKE SRBIJE: Svečanu besedu drži književnik Vladimir Pištalo

Društvo -

BEOGRAD - Dan Narodne biblioteke Srbije biće obeležen danas dodelom nacionalne nagrade iz oblasti bibliotekarstva "Janko Šafarik" i otvaranjem Centra slovenskih kultura.

Tom prilikom biće potpisan Sporazum o saradnji između Foruma slovenskih kultura i Narodne biblioteke Srbije i Memorandum o razumevanju između Nacionalne biblioteke Bugarske i Narodne biblioteke Srbije.

foto: Marina Lopičić

Istoga dana, ljubitelji književnosti družiće se sa Vladimirom Pištalom, a biće predstavljena i nova izdanja Narodne biblioteke Srbije iz bibliotečko-informacione delatnosti.

Program počinje u 11 sati u Amfiteatru kada će se prisutnima obratiti upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Tom prilikom biće dodeljena nagrada "Janko Šafarik", a svečanu besedu održaće književnik Vladimir Pištalo.

Potom će direktorka Nacionalne biblioteke Bugarske Krasimira Aleksandrova i Blašković potpisati Nemoranduma o razumevanju između dve institucije.

Sporazum o saradnji između Foruma slovenskih kultura i Narodne biblioteke Srbije u vezi sa otvaranjem Centra slovenskih kultura u Narodnoj biblioteci Srbije potpisaće direktori tih institucija Andreja Rihter i Blašković.

foto: Marina Lopičić

Na otvaranju Centra slovenskih kultura govoriće ministar Vukosavljević, Andreja Rihter, upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, direktorka Muzeja Jugoslavije Neda Knežević i glavni urednik edicije "100 slovenskih romana" Gojko Božović.

U Atrijumu nacionalne biblioteke od 14 sati biće organizovan književni program "Portret Vladimira Pištala", a nakon toga u 15:30 sati u Amfiteatru biće predstavljene nove stručne publikacije u izdanju Narodne biblioteke Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track