OČAJNI OTAC OGORČEN NA DOKTORE: Ćerka mi umirala, lekari nisu reagovali
Foto: Privatna arhiva

Tragedija porodilje iz Priboja

OČAJNI OTAC OGORČEN NA DOKTORE: Ćerka mi umirala, lekari nisu reagovali

Društvo -

Otac Biljane Slović (31), koja se porodila carskim rezom i umrla od teške infekcije, podneo prijavu protiv pribojskih doktora

Biljana Slović (31) iz Pribojske Banje rodila je 1. januara dečaka carskim rezom. A onda se dogodila tragedija. Preminula je 3. marta usled teške infekcije rane, kaže njen otac Milanko Grozdanić.

Milanko je podneo krivične prijave protiv načelnika ginekologije T. M. u pribojskoj bolnici i ginekologa A. R. i M. N., koji su porodili njegovu ćerku.

- Posle drugog dana od porođaja, Biljana je dobila temperaturu, koja je stalno bila između 38 i 39 stepeni. Dani su prolazili, njeno stanje je bilo sve gore i gore, ali su je u Priboju držali sve do 25. januara, kad su je konačno prebacili u Užice. Tamo su, za razliku od pribojskih lekara, bili posvećeni i stručni, dali su joj dve boce krvi, ali su rekli da je rana veoma zapuštena i 30. januara su je uputili u GAK u Višegradskoj u Beogradu - priča Grozdanić.

Do tada je, dodaje on, Biljana dobila tromb na plućima i tešku infekciju rane.

- Na klinici u Višegradskoj su lekari učinili sve, ali je ona bila u izuzetno teškom stanju. Pala je u komu 14. februara i 3. marta je preminula. Najveći propust je bio u bolnici u Priboju, jer je tamo zapuštena rana i moja ćerka nije na vreme poslata na dalje lečenje. Imao sam zdravo i pravo dete, koje je tragično završilo. Ne znamo ni kako se držimo, svima je preteško. Ja sam podneo tužbe i očekujem pravdu - naglašava Grozdanić.

Iz Ministarstva zdravlja kažu da je upućena inspekcija i da se čeka izveštaj unutrašnjeg nadzora, a nakon njega verovatno će biti sproveden i spoljni.

Direktor bolnice u Priboju dr Dragan Pjevčević kaže da nema informacije o detaljima lečenja Biljane Slović, a da će se oni znati nakon unutrašnje kontrole zakazane za utorak.

- Ona je lečena u tri ustanove. Još nisam video istoriju bolesti. Lekari su sigurno imali dobru nameru, ali svaka hirurška intervencija sa sobom nosi rizike, a da nije tako, ne bi se potpisivala saglasnost.

Kurir / S. Slamnig

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track