Najnovije vesti

VRŠNJAČKO NASILJE: U Srbiji 44 odsto učenika u školama trpi neku vrtstu zlostavljanja
Foto: Profimedia

zabrinjavajuće

VRŠNJAČKO NASILJE: U Srbiji 44 odsto učenika u školama trpi neku vrtstu zlostavljanja

Društvo

BEOGRAD - U Srbiji 44 odsto učenika u školama trpi vršnjačko nasilje, a svaki peti učenik žrtva je ismevanja, ukazano je večeras na tribini "Vršnjačko nasilje, koju su organizovali u Skupštini grada, Centar Krug i Institut za moderno obrazovanje.

Član gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da su Ministarstvo unutrašnjih poslova i beogradska vlast prošle godine održali niz akcija na prevenciji vršnjačkog nasilja, a da su se tome priključile i neke nevladine organizacije.

foto: Profimedia

On je pozvao i nevladine organizacije da se tome priključe, kako bi se pomoglo profesorima, roditeljima i deci da se vršnjačko nasilje suzbije, jer se planira da akcijama ove godine budu obuhvaćene sve beogradske opštine, pa je potrebno da svi daju svoj doprinos.

Prema njegovom mišljenju, roditelji bi morali više da poštuju nastavnike svoje dece, kako bi oni imali autoritet kod đaka.

Ako se ne slažu sa nastavnicima, ne smeju da to komentarišu pred decom. Moramo strogo da vodimo računa šta govorimo pred decom, jer oni, kad dođu u školu, imaju onda takve projekcije prema nastavnicima i drugim učenicima, rekao je Petronijević.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...