MINISTARKA KUBUROVIĆ: O izručenju rumunskog biznismena nakon odluke Višeg suda
Foto: Nebojša Mandić

ministarstvo pravde

MINISTARKA KUBUROVIĆ: O izručenju rumunskog biznismena nakon odluke Višeg suda

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas, u razgovoru sa rumunskim kolegom Tudorelom Toaderom, da se pred Višim sudom i dalje vodi postupak za utvrdjivanje ispunjenosti pretpostavki za izručenje rumunskog biznismena Sebastijana Gice i da će, nakon odluke suda, ona o tom zahtevu doneti odluku u najkraćem roku.

Gica je sredinom aprila 2017. godine uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivična dela ucena, davanje mita, trgovina uticajem, pranje novca i odavanje poverljivih informacija.

foto: Tanjug/Ministarstvo pravde Srbije

Vlasti Rumunije vodile su istragu protiv njega u više slučajeva korupcije, a on

je 19. decembra 2016. napustio zemlju posle čega je raspisana međunarodna poternica. Ministarka Kuburović je sa Toaderom razgovarala i o unapređenju saradnje dva ministarstva pravde i daljem putu Srbije ka EU, a zajednički je konstatovano da postoje dobri i prijateljski odnosi dve zemlje, kao i bliska saradnja ministarstava, posebno u domenu razmene iskustava u oblasti evrointegracija.

Ministar pravde Rumunije je istakao da ta zemlja snažno podržava put Srbije ka EU, posebno u okviru pregovaračkih poglavlja 23 i 24.

Ministarka Kuburović je navela da je u Srbiji u toku proces izrade predloga ustavnih amandmana u oblasti pravosudja i ponovila da će posle usaglašavanja Nacrta teksta izmena Ustava Srbije sa predlozima i sugestima sa javne rasprave taj dokument biti prosledjen Venecijanskoj komisiji na mišljenje.

Kuburović je naglasila da bez pozitivnog stava te institucije Ministarstvo pravde neće ići u dalju proceduru usvajanja.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track