TVITERAŠI OSULI PALJBU NA SOCIOLOGA ZBOG OMALOVAŽAVANJA ŽENA: Kako se beše ono kaže? Lupaš kao Jovo Bakić?
Foto: Zorana Jevtić

Žestoka osuda sramne poruke

TVITERAŠI OSULI PALJBU NA SOCIOLOGA ZBOG OMALOVAŽAVANJA ŽENA: Kako se beše ono kaže? Lupaš kao Jovo Bakić?

Društvo -

Nakon što je sociolog Jovo Bakić uvredio sve žene izjavom da njihov "dominantan broj u određenim zanimanjima dovodi do pada moći", usledila je žestoka kritika tviteraša inače poznatih po tome da su uvek bez dlake na jeziku.

foto: Zorana Jevtić

"Nisam želeo da ovim svojim stavom omalovažavam rad žena, ali dominantan njihov broj u određenim zanimanjima, dovodi do pada moći, jer žene ne mogu uplašiti vlast", zaključio je Bakić kao govornik jednog okruglog stola u Beogradu, a preneo Danas.

SKANDALOZNA PORUKA POZNATOG SOCIOLOGA Teške uvrede Jova Bakića: Dominantno prisustvo žena u nekim zanimanjima dovodi do pada moći! Žene ne mogu uplašiti vlast!

Ovakva poruka poznatog sociologa u najmanju ruku je izazvala nevericu, a komentari osude su se ređali, u čemu su prednjačili upravo korisnici društvene mreže Tviter koji su bili ogorčeni, ne očekujući ovakav stav od jednog doktora nauka i docenta Filozofskog fakulteta.

"Predlažem ženama da samo jedan dan ne rade ništa da vidite strah muškaraca, očeva, šefova..."

"Kako se beše ono kaže "Lupaš k'o Jovo Bakić?"

"Jovo Bakić je zaista izjavio da dominantan broj žena u određenoj oblasti dovodi do pada moći sindikata jer žene ne mogu uplašiti vlast. Najbolje od svega je to što je početak izjave glasio otprilike "ne želim da omalovažim rad žena, ali..."

"Jovo, znam ženu koja bi metar drva iscepala i tebe potukla", samo su neki od komentara koji su ubrzo potom preplavili društvene mreže i portale.

(Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo kada će Beograd dobiti gradonačelnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track