LONČAR SA PREDSTAVNICIMA SVETSKE BANKE: Nova dijagnostička oprema u bolnicama Srbije
Foto: Dragana Udovičić

partnerstvo

LONČAR SA PREDSTAVNICIMA SVETSKE BANKE: Nova dijagnostička oprema u bolnicama Srbije

Društvo -

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa predstavnicima Svetske banke u Srbiji o dodatnom finansiranju projekta razvoja zdravstva, u okviru kojeg će biti nabavljena i dijagnostička oprema za zdravstvene ustanove, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kako se navodi, nabavkom dijagnostičke opreme kroz partnerstvo sa Svetskom bankom, novih uredjaja za magnetnu rezonancu, CT skenera i aparata za ultrazvučnu dijagnostiku, biće ispunjeni najviši međunarodni standardi u pogledu broja aparata i opreme po stanovniku, u oblasti radioterapije u Srbiji, što je od izuzetnog značaja za blagovremeno i efikasno upravljanje malignim bolestima.

Takodje, predviđeno je i dodatno poboljšanje nacionalne pokrivenosti radioterapijskih usluga kroz nabavku dva linearna akceleratora i jednog CT simulatora za Institut za onkologiju Vojvodine.

Pored nabavke dijagnostičke opreme, na sastanku su definisane i druge komponente projekta kao što je unapređivanje finansiranja u zdravstvu, poboljšanje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti i jačanje kvaliteta pružanja usluga.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA?! Vučić i Merkel o Kosovu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track