Počinje upis brucoša, mesta ima na još 6 fakulteta
Foto: Beta

Nova generacija

Počinje upis brucoša, mesta ima na još 6 fakulteta

Društvo -
Primljeni kandidati podnose originalna dokumenta, izvod iz matične knjige rođenih, dva obrasca ŠV20, indeks, dve fotografije, dokaz o uplati školarine

BEOGRAD - Na fakultetima Univerziteta u Beogradu danas zvanično počinje upis nove generacije brucoša, a za septembarski upisni rok ostalo je nešto više od 300 slobodnih mesta na šest visokoškolskih ustanova.

Primljeni kandidati podnose originalna dokumenta, izvod iz matične knjige rođenih, dva obrasca ŠV20, indeks, dve fotografije, dokaz o uplati školarine.

Jedan od najstarijih univerziteta u regionu, ove godine upisuje nešto više od 14.000 brucoša, a prijavljeno je oko 20.000 kandidata.

Na nekim fakultetima, poput Fakulteta bezbednosti, Pravnog, FON-a, stomatologije, na jedno mesto pirjavilo se gotovo duplo više kandidata, a posle više godina, kvote je popunio i Rudarsko-geološki fakultet i Tehnički fakultet u Boru.

Za septembarski rok na Šumarskom fakultetu ima mesta za još 70-ak brucoša, na Tehnološko-metalurškom fakultetu ostalo je 30-ak nepodeljenih indeksa, Pravoslavno-bogoslovskom 135, Fizičkom 46, Fizičkoj hemiji, 28, Geografskom 14.

Upis u prvom krugu traje do 12. jula, a narednog dana fakulteti će objaviti spisak preostalih slobodnih mesta za septembarski rok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track