POLICIJA POJAČAVA KONTROLU SAOBRAĆAJA: Akcija traje od sutra do 22. aprila
Foto: Marina Lopičić

kontrola saobraćaja

POLICIJA POJAČAVA KONTROLU SAOBRAĆAJA: Akcija traje od sutra do 22. aprila

Društvo -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, u periodu od 16. do 22. aprila 2018. godine, saopšteno je iz MUP-a.

Ova akcija u ponedeljak će početi u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope). Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji). "Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve", piše u saopštenju.

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija „Speed Marathon“, koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova.

U MUP-u kažu da će u tom periodu biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, a na deonici autoputa Šid – Šimanovci meriće se i prosečna brzina kretanja vozila.

(Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track