(FOTO) VASKRS U DOMINIKANSKOJ REPUBLICI: Ovako izgleda kad se slavi u dalekim krajevima!
Foto: Foto Kurir

PROSLAVA U TROPSKIM KRAJEVIMA

(FOTO) VASKRS U DOMINIKANSKOJ REPUBLICI: Ovako izgleda kad se slavi u dalekim krajevima!

Društvo -

Pravoslavci koji žive u dalekim krajevima ove godine prvi put su mogli da prisustvuju služenju vaskršnje liturgije i obeležavanju najvećeg hrišćanskog praznika, i to na Dominikani, u Punta Kani.

Na Liturgiji koju je služio arhimandrit dr.Evstatije Azdejkovic sveštenik SPC iz Venecuele zadužen i za Republiku Dominikanu, gde već par puta dolazi da služi liturgiju i krštava decu, okupilo se više od 80 vernika koji su bili u situaciji da dođu.

foto: Foto Kurir

Na liturgiji su pored Srba prisustvovali pravoslavni Rusi, Bugari, Ukrajinci, Belorusi, Makedonci, pravoslavni Dominikanci koje je krstio arh Evstatije ali i jedan pravoslavni Mađar koji je kršten u Ostrogu.

foto: Foto Kurir

"Drago nam je bilo što naša tradicionalna srpska ljubav naročito ljubav oko liturgije okuplja i druge pravoslavne gde se sa nama osećaju da smo svi jedno", kaže za Kurir jedan Srba koji živi tamo.

Posle liturgije počelo je tradicionalno takmičenje u razbijanju vaskršnjih jaja a posle toga je usledila i Vaskršnja trpeza koju je priredila jedna od srpskih snajki a rođena Dominikanka Ana Marija Stanković.

foto: Foto Kurir

"Već od sad se spremamo za proslavu Vidovdana koju ćemo pomeriti za nedelju 30. jun da bi moglo da prisustvuje što vise naših koji ovde žive i rade jer je za sve nas Vidovdan sveti dan i naša veza sa Kosovom i nebeskom Srbijom pa cak i ovde u dalekoj tuđini", dodaje on za Kurir.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track