SRPSKI DIPLOMATA NAS BRUKA U FRANCUSKOJ: Bahanalije ambasadora u rezidenciji u Parizu!
Foto: PrintScreen

Skandal

SRPSKI DIPLOMATA NAS BRUKA U FRANCUSKOJ: Bahanalije ambasadora u rezidenciji u Parizu!

Društvo -

Na ludim žurkama točena su najskuplja vina, a u svom hiru postavio je i PVC stolariju iako je zgrada pod zaštitom Francuske. Čak je organizovao i svadbe za svoje prijatelje, tvrdi izvor Kurira

Srpski ambasador u Francuskoj Rajko Ristić nije koristio svoju rezidenciju u samom srcu Pariza, nadomak Ajfelove kule, samo za prijeme i kulturne manifestacije već i za lude žurke na kojima je točeno najskuplje vino!

I to nije sve. Njegove bahanalije su išle čak dotle da je oštetio to zdanje staro 106 godina, koje se nalazi pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Francuske, kada je rešio da na svoju ruku zameni stolariju i stavi PVC!

- Zgrada se nalazi na samoj obali Sene, a iz dvorišta puca pogled na Ajfelov toranj. Međutim, jedno od najlepših poseda Srbije u inostranstvu sada se koristi maltene kao noćni klub! U rezidenciji su žurke, trešti muzika, a alkohol se lije u potocima. Na terevenkama koje organizuje ambasador Ristić ne žali se para, piju se najskuplja vina i šampanjci, a odabranim gostima se služe najfinija jela. Da sramota bude veća, Ristić je čak organizovao i svadbe svojih prijatelja tamo! - otkriva naš dobro obavešteni izvor Kurira.

- To je skandal! Ristić se zaneo i ponaša se kao da je u pitanju njegova kuća, a ne zvaničan posed Srbije koji se koristi u diplomatske i protokolarne svrhe. Vrhunac svega bio je kada je na ovom starinskom zdanju postavio PVC stolariju i tako ga uništio! Tada je iskrsao ogroman problem i sa francuskim zavodom. Bez odobrenja u tom kraju bukvalno ne smete ni sijalicu da zamenite, a ne da stavljate PVC! Nikom nije jasno kako mu je to uopšte palo na pamet. O ovom skandalu se naširoko priča u diplomatskim krugovima u Parizu - tvrdi naš izvor.

foto: PrintScreen

Ovo je samo jedna u nizu afera koje potresaju naše diplomatsko predstavništvo u Francuskoj poslednjih dana. Ristić se nedavno sukobio i sa direktorom Srpskog kulturnog centra u Parizu Radoslavom Laletom Pavlovićem oko produžavanja ugovora o radu dvojici zaposlenih u domu kulture. Između Pavlovića i Ristića pale su teške reči, a umalo nije došlo i do tuče.

Pozvali smo ambasadora, koji je saslušao naša pitanja:

- Nemam komentar. Ja i nemam pravo ništa da pričam bez dozvole ministra spoljnih poslova, tako da za sve što vas zanima adresa je MSP.

U MSP su nezvanično potvrdili naša saznanja.

Zgrada stara 106 godina

KNEZ PAVLE KUPIO JU JE ZA KRALJEVINU JUGOSLAVIJU

Rezidencija srpskog ambasadora je jedna od najlepših građevina u luksuznom delu Pariza, na samoj Seni, sa predivnim pogledom na Ajfelov toranj. Zgrada rezidencije je izgrađena 1912. godine. Prvobitno je bila hotel, dok je knez Pavle Karađorđević nije otkupio 1936. od porodice Tremuaje za potrebe Kraljevine Jugoslavije. Smeštena je u 16. pariskom arondismanu, a pored nje se nalazi i park Trokadero sa fontanama.

foto: Zorana Jevtić

Dačić naredio inspekciju

TONČEV I ODALOVIĆ KONTROLIŠU AMBASADORA

Generalni sekretar MSP Veljko Odalović i državni sekretar Ivica Tončev danas će, po naređenju šefa diplomatije Ivice Dačića, posetiti Pariz kako bi istražili nesporazum u domu srpske kulture. Dačić je izjavio da se rešava nesporazum u diplomatskom predstavništvu u Parizu, ali nije hteo da precizira da li će neko biti kažnjen.

- Najveća kazna je da nekom završite mandat - rekao je Dačić i najavio da će ove godine biti velikih promena u najmanje 30 do 40 ambasada.

Osim u Srpskom kulturnom centru, Odalović i Tončev će sprovesti i vanrednu kontrolu u našoj ambasadi povodom ovih informacija koje danas Kurir objavljuje.

Jelena Pronić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) EVO ŠTA JE VUČIĆ ODGOVORIO HARADINAJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track