POŠAST U LESKOVCU, ZMIJE PREPLAVILE GRAD: Smukove izvlačili ispod hauba, iz kancelarije privatnog izvršitelja, terali sa igrališta, a ispod jednog kamena našli leglo od 11 zmija!
Foto: Profimedia /Ilustracija

zOOHIGIJENA IMALA PUNE RUKE POSLA

POŠAST U LESKOVCU, ZMIJE PREPLAVILE GRAD: Smukove izvlačili ispod hauba, iz kancelarije privatnog izvršitelja, terali sa igrališta, a ispod jednog kamena našli leglo od 11 zmija!

Srbija -

LESKOVAC - Početak aprila i nije baš karakterističan po većem broju zmija, ali su radnici ZooHigijene Leskovac već imali nekoliko intervencija i izvlačili smukove iz automobila, kancelarija i otkrili celo gnezdo…

Oko podneva se u nedelju ceo centralni gradski park u gradu na Veternici digao na noge kada je mališan uočio zmiju pored samog dečjeg igrališta, piše Jugmedia.

foto: Jugmedia

„Brzom i pribranom reakcijom jednog mladića koji je na zmiju u tom trenutku bacio kutiju i odneo je, zaustavljena je vriska uplašenih majki“, priča jedan od očevidaca jučerašnjeg događaja.

U „Komunalcu“, koje rukovodi Službom koje hvata zmije, kažu da su već imali tri intervencije.

„Jedan Leskovčanin je zatekao smuka u automobilu, pa smo reagovali. Takođe, jedna zmija je ušla u prostorije privatnih izvršitelja u Mlinskoj ulici, a u Presečini smo naišli na leglo smukova u jednoj vikendici. Izvukli smo 11 zmija ispod kamena“, kaže nam direktor „Komunalca“ Vladimir Sinadinović.

foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Ipak, po rečima zaposlenih u Javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“, pravu najezda treba očekivati u julu i avgustu.

Ne paničiti!

"Savetujemo građanima da prilikom susreta sa zmijom ne treba paničiti. U našem preduzeću je četvoro radnika prošlo obuku za humano hvatanje zmija, pa u slučaju susreta sa zmijom možete nas kontaktirati na brojeve 016/243-240 ili 016/255-913", poručuje direktor.

Bitno je da zmiju, kada je uočite, ukoliko imate hrabrosti, nikako ne ubijate, jer vam za to sledi kazna od 30.000 dinara.

"One su zakonom zaštićene i korisne su životinje, jer uništavaju glodare i treba se adekvatno pripremiti za kretanje po velikoj travi i mestima gde mogu da se pojave“, ističe Sinadinović.

(Kurir.rs/Jugmedia/Dragan Marinković/Foto: Profimedia/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ALARMANTNO: Srbija leglo zmija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track