MINISTAR TRIVAN O NAPLATI PLASTIČNIH KESA: Efekti vidljivi već od prvog dana, zabrana tek kada se proceni
Foto: Beta/Dragan Gojić

Posledice upotrebe vidljive na ulicama, rekama, drveću...

MINISTAR TRIVAN O NAPLATI PLASTIČNIH KESA: Efekti vidljivi već od prvog dana, zabrana tek kada se proceni

Društvo -

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da će Srbija, kada se proceni da je to potrebno, zabraniti upotrebu tankih plastičnih kesa.

foto: Fonet/Zoran Mrđa

Trivan je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa potrošnjom plastičnih kesa, i merama za smanjenje te potrošnje rekao da po postojećim podacima jedna osoba godišnje potroši oko 300 kesa.

CEGER U RUKE! OD SLEDEĆE NEDELJE POČINJE NAPLATA KESA U SRBIJI: Evo koliko će vas to koštati!

"To je previše. Da je to tako imamo priliku da vidimo na našim ulicama rekama, drveću..." naveo je Trivan i dodao da su mesecima unazad razgovarali sa nekoliko predstavnika trgovinskih kuća.

On je pozvao sve trgovinske kuće i lance da počnu da naplaćuju plastične kese koje su nerazgradive.

foto: AP

"Složili smo se oko toga da treba o tome razmišljati. Za sada ne primenjujemo nikakve administrativne mere. Mi možemo da ih primenimo, spreman sam da ih primenimo, ali mi se čini da je ovo dobar početak - da damo preporuku" precizirao je ministar.

(ANKETA) ŽENE, KESE, TORBICE! O OVOM SE PRIČA PO AUTOBUSIMA I PIJACAMA, NAJLON KESE PODELILE SRBIJU: 2 dinara druže, za i protiv! Kako će Srbija živeti bez kesa, šta VI kažete na to?

Kako je rekao već ima efekta i u prvom danu, tamo gde je počela da se primenjuje naplata, potrošnja plastičnih kesa je pala za polovinu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Dragan Gojić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track