Najnovije vesti

Jorgovanka Tabaković: Ostajem na čelu NBS dok god imam podršku Vučića
Foto: Beta

Guvernerka Narodne banke Srbije

Jorgovanka Tabaković: Ostajem na čelu NBS dok god imam podršku Vučića

Društvo

Ovo su poslovi koji se ne završavaju. Dok god imam podršku Vučića da nastavimo započeto, imaću i volje da održimo uspostavljenu finansijsku stabilnost, rekla je guvernerka NBS

BEOGRAD - Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković, kojoj za tri i po meseca ističe mandat, kaže da će, dok god ima podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nastave započeto, imati i volje da nastavi sa uspostavljenom finansijskom stabilnošću.

 

Na pitanje da li ima želju da ostane guverner, nakon što je Vučić rekao da će ona ostati na toj poziciji, ako bude želela, zaključuje se da će ona obavljati posao guvernera i u narednih šest godina.

Kako navodi, to je za nju trajan izazov.

 

"Ovo su poslovi koji se ne završavaju. Dok god imam podršku Vučića da nastavimo započeto, imaću i volje da održimo uspostavljenu finansijsku stabilnost. Zajedničkim radom dali smo smisao koordinaciji monetarne i fiskalne politike, koja je neophodan uslov za privredni rast i poverenje u državu generalno.

 

Nije bilo izgovora, obećanja... rezultati su tu, ostvareni sa timom mladih ljudi, i smatram ih svojim najvećim uspehom", rekla je Tabaković.

 

Vučić je u intervjuu za "Blumberg" rekao da želi da Tabaković ostane na funkciji guvernera NBS u još jednom mandatu.

 

"Tabaković, koja je guverner NBS od 2012. godine, isporučila je rezultate", rekao je Vučić u intervjuu za "Blumberg", izjasnivši se prvi put javno da on želi da ona ostane na čelu te institucije po isteku tekućeg mandata u avgustu.

 

"Nisam čak ni razmišljao o bilo kakvim promenama. Stvari su bolje nego ikada. Imamo jak dinar, radimo zajedno na makroekonomskoj stabilizaciji, fiskalnoj konsolidaciji i imamo veoma, veoma dobre rezultate", istakao je Vučić.

"Ako ona želi da ostane, ostaće", poručio je predsednik Srbije.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...