STEFANOVIĆ O UBISTVU U JUŽNOJ AFRICI: Nešto se čudno dešava, i dalje nemamo zvaničnu potvrdu
Foto: MUP Srbije

ne želi ništa da prejudicira

STEFANOVIĆ O UBISTVU U JUŽNOJ AFRICI: Nešto se čudno dešava, i dalje nemamo zvaničnu potvrdu

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas da još nema potvrde o identitetu lica, za koje se tvrdi da je srpski državljanin, koje je ubijeno u Južnoj Africi, te izrazio čuđenje što je potrebno toliko vremena da se dobiju informacije o otiscima prstiju i DNK.

On je, na konferenciji za štampu, nakon sastanka sa litvanskim kolegom Eimutisom Misiunasom, kazao da je čudno što se dešava, jer još uvek nismo dobili zvaničnu potvrdu o identitetu.

"Dobili smo neku vrstu nezvaničnih informacija preko Interpola bez otisaka prstiju i DNK analize. Ne bih bilo šta rekao dok ne dobijemo sve podatke. Ako bih sada nešto rekao a ispostavi se kasnije da nije to lice, doveo bi u zabludu građane", istakao je Stefanović.

On je rekao da kada budemo dobili DNK možemo da kažemo kako se zove ubijeno lice, i da li je srpski državljanin.

"Čudi me da je potrebno ovoliko vremena. Za otiske prstiju potrebno je svega nekoliko sati. Ako kolege iz Južne Afrike pošalju potrebne informacije moći ćemo da potvrdimo ili demantujemo identitet", objasnio je on.

Stefanović je kazao da ne želi ništa da prejudicira što toliko dugo traje procedura, jer možda ne poznajemo dovoljno situaciju na terenu, pa treba strpljivo da sačekamo.

"Toliko informacija stiže, a nijedna zvanična, i nijedna potkrepljena dokazima", podvukao je on.

Mediji su obavili informaciju da je u Južnoj Africi ubijen Arkanov ubica Milan Đuričić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track