PORODIČNA TRAGEDIJA SLAVNOG RUKOMETAŠA, UMRLA NEĐINA BEBA: Nedeljko krstio dete dan pre smrti
Foto: Dragana Udovičić

Užas i tuga

PORODIČNA TRAGEDIJA SLAVNOG RUKOMETAŠA, UMRLA NEĐINA BEBA: Nedeljko krstio dete dan pre smrti

Društvo -

Bivši reprezentativac Neđa Jovanović u dogovoru s lekarima u utorak u porodilište doveo sveštenika da očita molitvu i krsti bebu, koja je rođena u nedelju sa samo 600 grama, a juče je preminula

Beba slavnog rukometaša Nedeljka Neđe Jovanovića, koja je u nedelju prevremeno rođena sa samo 600 grama, preminula je juče ujutru u Ginekološko-akušerskoj klinici u Višegradskoj ulici u Beogradu, saznaje Kurir.

- Lekari su imali loše prognoze jer je novorođenče bilo u kritičnom stanju. Nedeljko je bio pripremljen na najgore i zato je želeo da krsti dete. U utorak je u dogovoru s lekarima u porodilište doveo sveštenika, koji je očitao molitvu i krstio bebu. Nesrećno novorođenče je sutradan izgubilo životnu bitku i preminulo je u jutarnjim satima - priča naš izvor.

Izvinio se u policiji

Jovanović je u sredu saslušan u policiji jer je medicinsko osoblje bolnice u Višegradskoj prijavilo da je on u nedelju vređao i psovao lekare i medicinske sestre, lupao i uništavao inventar. Iako je bio vrlo neprijatan i bahat, on se u policiji pokajao i izvinjavao se zbog svog ponašanja.

- Rekao je da je bio uplašen i pod velikim stresom što se njegovoj verenici pogoršalo zdravstveno stanje i jer se porodila u petom mesecu. Priznao je da je vikao i da je bio neprijatan, ali je naveo da nikog nije napao niti je lomio inventar po bolnici. Kaže da mu je žao zbog svega, ali da je bio revoltiran zbog neprimerenog ponašanja medicinske sestre - priča Kurirov izvor.

I lekari na saslušanju

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da uzme izjave i od medicinskog osoblja koje je prisustvovalo incidentu. Portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić kaže da tužilaštvo očekuje izveštaj policije nakon što se obavi razgovor sa svima. Takođe, traženi su i video-snimci događaja.

Podsetimo, razjarenog rukometaša je u nedelju uveče, kad je napravio incident u Višegradskoj, smirivala pevačica Marija Šerifović, koja je rođaka njegove verenice. Juče smo pokušali da stupimo u kontakt s Jovanovićem i Šerifovićkom, ali se oni nisu javljali na telefon.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sindikat zdravstva posle incidenta

UVESTI OBEZBEĐENJE I VIDEO-NADZOR

Predsednik Novog sindikata zdravstva Srbije Živorad Mrkić posle incidenta u porodilištu kaže za Kurir da je najbolje rešenje da se u zdravstvenim ustanovama obezbedi adekvatno obezbeđenje i video-nadzor.

- Svi hitni prijemi u zdravstvenim ustanovama su mesta s visokim rizikom. Mi predlažemo da sve zdravstvene ustanove dobiju adekvatno obezbeđenje, panik tastere i video-nadzor, kako bi se sprečilo nasilje nad zdravstvenim radnicima. Medicinsko osoblje je dosta ugroženo, dešavaju se verbalni napadi, psovke, uvrede, fizički napadi, koji su rezultirali i ubistvom medicinske sestre na radnom mesto, i to ne samo jednom - kaže Mrkić.

Silvija Slamnig

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track