(UŽIVO) PROSLAVA DANA MUP   Direktor policije Vladimir Rebić: Ima razloga za slavlje, bezbednost je na višem nivou!  (FOTO, VIDEO)
Foto: Tanjug/Rade Prelić, Printscreen RTS, Jelena Rafailović

Centralna proslavA ispred Narodne Skupštine

(UŽIVO) PROSLAVA DANA MUP Direktor policije Vladimir Rebić: Ima razloga za slavlje, bezbednost je na višem nivou! (FOTO, VIDEO)

Društvo -

Centralnom proslavom ispred Narodne Skupštine, ali i brojnim manifestacijama i defileima širom Srbije obeležava se Dan policije. Centralnoj manifestaciji prisustvovali su predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić te predsednik Srpske MIorad Dodik.

foto: Tanjug/Rade Prelić

13.11 - Završena centralna manifestacija Dana proslave policije Republike Srbije.

13.09 - Najveći ponos proslave Dana policije jesu vozila srpske proizvodnje Lazar i Miloš.

12.49 - Defilei pešačkih ešalona kriminalištičke i saobraćajne policije, sektora za vanredne situacije, konjanika...

foto: Printskrinrts

12.47 - Pokazna jedinica za obezbeđenje MUP-a Srbije: Napadač je izbacio eksloziju napravu, a rukovodilac policije je izdao naredbu za evakuaciju. Brzom akcijom, napadač je uhvaćen i odvezen policijskim automobilom.

foto: Printskrinrts

12.36 - Pripadnici srpske Žandarmerije izveli su jednu od najtežnih vežbi ezgercir, koju su odradili perfektno, a nakon odlično odrađene vežne nastupio je policijski orkestar iz Poljske.

12.30 - Nakon istorijskog osvrta na policiju, dečji hor Mari Mari otpevao je pesmu posvećenu devojkama i momcima u plavom pod nazivom "192", a zatim je nastupio policijski orkestar iz Mađarske.

12.17 - Divim se vašim porodicama koje vas čekaju i iščekuju, koji jedini razumeju težinu vašeg posla. Vi omogućavate sve ono bez čega ne bismo mogli da postojimo.

foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Znam da je još jedan ružan deo vašeg posla taj što se vaša uloga ne primećuje dovoljno. Način na koji nas štitite je više nego impresivan i zato vam na tome čestitam.

foto: Printscreen RTS

Na kraju vam obećavam ne samo da dobijete priznanje koje zaslužujete, već da ćemo se svim srcem boriti da dobijete sve što zaslužujete, bolje uniforme, bolje oruđe, modernizaciju, veće plate.. Svako od nas kada vidi policajca na ulici treba da zna koliko je težak njegov posao i da budemo zahvalni za spokoj i slobodu koju imamo jer on je spreman da svoj život da za našu slobodu i spokoj. Zato vam čestitam ovaj dan i zato živela Srbije! - poručio je predsednik Vučić.

12.13 - Predsednik Vučić uručio je Radoslav Lazović zlatnu medalju za hrabrost, Slobodanu Milenkoviću zlatnu medalja za zasluge, Darku Lukovića zlatnu medalju za posvećenost.

foto: Printscreen RTS

12.08 - Poštovani predsedniče Republike Srbije, predsedniče Republike Srpske, prijatelji, danas je ovde puno naših građana sa decom i to je i bio cilj da naša deca u svakom trenutku u policajcu vide svog zaštitnika kome mogu da se obrate. Do sada je održana preko 45.000 časova u cilju približavanja policije deci. Zahvaljujući predanom radu policajaca, u blizini naših škola nema stradale dece. Građani Srbije jasno vide našu poslećenost u očuvanju bezbednosti i sigurnosti, vide mladost. Ponosan sam na sve devojke i momke u plavoj uniformi, ponosan sam na rad i privrženost poslu. Zbeležen je najmanji broj krivičnih dela u poslednjih 10 godina i najmanji broj ubistava u poslednjih 30 godina - rekao je Stefanović.

foto: Jelena Rafailović

Svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske kroz Knez Mihailovu ulicu, danas je počelo obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Defile i nastup orkestara izazvali su veliku pažnju prolaznika u glavnoj pešačkoj ulici, a najmlađima su konji bili posebna atrakcija.

Centralna manifestacija povodom Dana MUP-a i Dana policije, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić biće održana u podne ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da će ispred Skupštine u defileu učestvovati 1.200 policijskih službenika i oko 200 vozila različite namene koji će pokazati ono sa čime raspolažemo.

1 / 8 Foto: Jelena Rafailović

Pomoćnik komandanta Žandarmerije Dragan Vasiljević rekao je da će ispred Skupštine Srbije biti predstavljene sve organizacione jedinice MUP-a, kroz pešadijske ešalone, ešalone vozila, kao i ešalone borbenih vozila i tehnike.

foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Pre toga, pripadnici MUP-a će u Pionirskom parku na taktičko tehničkom zboru prikazati svoje veštine i opremu, a program će biti prilagođen najmlađima, koji će moći da uživaju u druženju sa policijskim službenicima i upoznaju se sa radom policije.

foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Proslava Dana MUP-a i Dana policije završiće se večeras na Kalemegdanskoj promenadi koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pevača.

10.40 – Obeležava se i slava Ministarstva unutrašnjih poslova – Sveta Trojica. U kabinetu ministra policije lomljen je slavski kolač. Položeni su venci na spomen-ploču prvom ministru srpske policije vojvodi Jakovu Nenadoviću i na spomen-obeležje na Čukur česmi u Beogradu.

foto: MUP Srbije

U kabinetu ministra lomljen kolač

09.40 - Svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske kroz Knez Mihailovu ulicu, počelo obeležavanje Dana MUP-a i Dana policije.

foto: Tanjug /Milan Romanjuk

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Vladimir Rebić je rekao da policija ima razloga da slavi svoj dan, a građani imaju razloga da se raduju, jer je bezbednost na značajno višem nivou nego prethodnih godina.

Zbog proslave, od sinoć do danas u 15 sati zatvoren je veliki deo centra Beograda.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Rade Prelić/Foto: Jelena Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track