MINISTARKA PRAVDE POTVRDILA PISANJE KURIRA: Legiji omogućen kontakt s decom!
Foto: Jelena Spasić

Poverenica poslala preporuku Ministarstvu

MINISTARKA PRAVDE POTVRDILA PISANJE KURIRA: Legiji omogućen kontakt s decom!

Politika -

Ministarka pravde Nela Kuburović potvrdila je pisanje Kurira da je Miloradu Ulemeku Legiji, koji je osuđen na više kazni od po 40 godina zatvora, uključujući i ubistvo premijera Zorana Đinđića, omogućen fizički kontakt s decom.

- Milorad Ulemek Legija je u posebnoj zatvorskoja jedinici s najvećim stepenom obezbeđenja. Međutim, to ne znači da lica koja izdržavaju svoje kazne tu nemaju nikakva prava. Članovi porodice mogu da im dolaze u posetu. Recimo, Legija se prošle godine žalio poverenici za zaštitu rodne ravnopravnosti što ne može da ima fizički kontakt s decom, jer je tokom poseta staklo između njih.

Poverenica je poslala preporuku Ministarstvu, jer to je povreda prava deteta na kontakt s roditeljima i prema međunarodnim konvencijama deci mora da se omogući da imaju pristup roditeljima. Ministarstvo je tu njenu preporuku usvojilo i izmenilo uredbu.

On sada može da ima fizički kontakt s decom kad mu dođu u posetu. Sa suprugom ne može, s njom se viđa i dalje preko stakla. Fizički kontakt s decom sada imaju sva lica koja izdržavaju kaznu u Posebnom odeljenju, rekla je ministarka pravde Nela Kuburović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track