AVANTURA: U "jugiću" krenuo na put od 17.000 kilometara. Razlog će vas raznežiti!
Foto: Saša Urošev

Od bečeja do kejptauna

AVANTURA: U "jugiću" krenuo na put od 17.000 kilometara. Razlog će vas raznežiti!

Društvo -


Ninoslav Trajković je već prešao dve trećine puta dugog 17.000 kilometara, a ovom vožnjom prikuplja novac za lečenje svoje drugarice kojoj je operisan tumor na kičmi

Ninoslav Trajković (25) iz Bečeja već duže od mesec dana je na točkovima. Na putu do krajnjeg odredišta Kejptauna on i njegov "jugić" otkinuli su dve trećine puta dugog oko 17.000 kilometara. Ninoslav i popularni "rino" iza sebe su ostavili drumove Kenije, Etiopije, Sudana i Egipta... Prošle godine su pregurali put do mongolske prestonice Ulan Bator i nazad. Ovaj novi izazov za sada protiče bez problema.

Ninoslav ima 25 godina, a njegov 'jugić
Ninoslav ima 25 godina, a njegov "jugić" je napunio 29 foto: Saša Urošev

- Iz Bečeja sam krenuo 25. aprila. Trajektom iz Grčke stigao sam u Izrael, a odatle na afrički kontinent. Sad sam u Tanzaniji, a očekuje me vožnja Zambijom i Zimbabveom dok ne dođem do Južnoafričke Republike i krajnjeg cilja - Kejptauna. Za razliku od prošlogodišjeg putešestvija, u Srbiju se vraćam avionom, ali i ova daleka vožnja ima humanitarni karakter - kaže Ninoslav za Kurir. Ovaj plemeniti mladić i nepopravljivi avanturista želi da pomogne drugarici Ivani Ćurčić, kojoj je novac potreban za skupe terapije i vežbe. Nakon operacije tumora na kičmi ona je ostala u kolicima.

Drugari iz Afrike
Drugari iz Afrikefoto: Saša Urošev

- Ako izuzmem to što je "rinu" otpala prednja leva ratkapna i manjeg problema s rikvercom, mogu da se pohvalim da me savršeno služi, što je super s obzirom na to da je proizveden 1989. godine. Dosad je Sudan na mene ostavio najupečatljiviji utisak. Lokalno stanovništvo je prijateljski nastrojeno i gostoljubivo. U to sam se uverio jer smo zajedno proslavili početak njihovog velikog praznika ramazana. Najteže mi pada osećaj usamljenosti, ali fantastični prizori Afrike uvek me iznova oduševe - od pustinje do prašume, od ravnice do planine. Nestvarno je lepo - otkriva Ninoslav.

Ljubitelj prirode Policajce pitao za slonove

- Ovih dana više sam bio fokusiran na prizore oko sebe nego na put. Žarko želim da vidim slonove. U jednom trenutku naleteo sam na policajce i upitao ih gde su slonovi. Uveravali su me da su na nekih desetak kilometara dalje. Slonove nisam sreo, ali jesam žirafe. Prelepa stvorenja - sa ushićenjem govori Ninoslav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track