KAKO SE POŽAREVLJANIN UDAVIO U GARAŽI? Komšije krive investitora: Zabetonirane su slivne rešetke ispred ulaza!
Foto: Facebook Printscreen Urbancityradio

užasna smrt

KAKO SE POŽAREVLJANIN UDAVIO U GARAŽI? Komšije krive investitora: Zabetonirane su slivne rešetke ispred ulaza!

Društvo -

U nevremenu koje je pre dva dana zadesilo Požarevac nastradao je Živoslav Maksić (67), koji se udavio u poplavljenoj podzemnoj garaži svoje zgrade, kada je hteo da preparkira svoj automobil.

Porodica, prijatelji i komšije još uvek su u šoku, a neki od njih za tragediju okrivljuju investitora tvrdeći da je zabetonirao slivne rešetke ispred zgrade, pa voda nije mogla da otiče!

- Mnogo propusta je investitor napravio... Moju kuću, koja je pored, upropastili su, popucali su zidovi. Upozoravao sam ih i eto, voda je do krova ušla u garažu. Moj prijatelj je nastradao ni kriv ni dužan. Bio je dobar čovek, svima je pomagao. Kako da se ne potresem, dobro ga znam. Definitivno tu nešto nije urađeno kako treba pa se ovo desilo. Pa oni su zabetonirali slivne rešetke ispred zgrade. Van pameti! - priča za Kurir Mile Demić (67) dok nam pokazuje zabetonirane slivne rešetke ispred zgrade pokojnog Živoslava u Jug Bogdanovoj ulici.

Dan nakon tragedije voda iz kobne garaže se još nije povukla, sam prilaz izgleda više nego jezivo, dok Maksićeva siva "mazda" još uvek stoji parkirana u levom uglu. Baš tu su vatrogasci i policajci našli njegovo beživotno telo. Garaži se spolja prilazili pod velikim nagibom.

U firmi "Evrotrgovina", koja je izgradila zgradu, tvrde da je sve urađeno po propisima:

- To je najniža tačka u Požarevcu i sva voda se sliva tu. Taj ceo deo zovu Šutolova bara. Cela ulica je plivala i zato se voda slila u garažu. Odvodi i kanalizacioni sistem su odrađeni kako treba, ali očigledno da nisu mogli da podnesu toliku količinu vode. Mi smo čak u toj garaži postavili pumpu za ispumpavanje vode, ali eto, ni ona nije mogla da ispumpa toliku količinu vode. Unuk Lazar Jedva smo babi saopštili

Živoslavljeva supruga, koja je dva meseca u bolnici, jako teško je podnela vest o suprugovoj smrti. Živoslavljev stariji unuk Lazar, koji je zdravstveni radnik, u šoku je:

- Jedva smo smogli snage da babi saopštimo ovo. Deda je valjda krenuo liftom u garažu, hteo je da preparkira automobil i eto, desilo se šta se desilo. Živoslav je imao dve ćerke, jedna je preminula od teške bolesti pre pet godina, dok druga živi u Austriji, gde je i on živeo sa suprugom do pre nekoliko godina.

(Kurir.rs/Mina Branković Foto: Urbancity radio)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OVO JE PODRUM STRAVE U POŽAREVCU: Živoslav napravio kobnu grešku, uspeo je da dođe do svog auta, ali ga je sačekao UŽAS! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track