DAN POSLE APOKALIPSE U SRBIJI, SELJANI OČAJNI: Sve nam je sabijeno u crnu zemlju!
Foto: Zoran Šaponjić

Žalosno

DAN POSLE APOKALIPSE U SRBIJI, SELJANI OČAJNI: Sve nam je sabijeno u crnu zemlju!

Društvo -

Čudovišna oluja, koja je u sredu pogodila zapadnu Srbiju, opustošila je njive i skoro potpuno uništila rod malina, pasulja, luka, kukuruza i krompira. Najviše su stradali Priboj, Užice i Požega, gde je u 17 sela proglašena vanredna situacija.

Lena Milić (70) iz Lunovog sela kroz suze juče je gledala svoju uništenu letinu. - Sve je sabijeno u crnu zemlju! Samo je dunuo vetar, onda je naišao oblak, spustila se tama, smračilo se u podne, a onda je osuo grad... Sve nam je uništeno od letine što smo imali - hvata se Lena za glavu.

Stabljike kukuruza, koje su do prekjuče bile skoro do pojasa, izlomljene su zrnima grada veličine oraha.

- Od krompira nije ostalo ništa. Led se do jutros nije otopio. Pasulj je ubijen, kao i šargarepa, tikvice, paprika - kaže Svetislav Maksić (80) iz Lunovog sela.

foto: Zoran Šaponjić

Posle ovog užasa, sada se svi pitaju zašto nije više gađano protivgradnim raketama i šta će biti ako ponovo naiđe nevreme.

- Protivgradna zaštita je tokom nevremana dala sve od sebe. Ovo im je 12 dejstvo tokom ove godine - kaže Boban Perišić, načelnik Zlatiborskog okruga: - Neke protivgradne stanice ostale su bez raketa, jer su sve potrošili tokom jučerašnjih dejstava. Sad nam je uz utvrđivanje štete i pomoć ljudima koji su pretrpeli velike gubitke, jedan od glavnih prioriteta nabavka raketa jer se i u narednom periodu očekuje loše vreme.

(Kurir.rs/Z.Š.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NEVREME KAKVO SE NE PAMTI! ZABELELO SE UŽICE KAO DA JE PAO SNEG: Grad se sručio na grad podno Zlatibora, bujice se slivaju ulicama! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track