TUŽILAC O SLUČAJU CVETKOVIĆ: Pre ponedeljka, utorka neće biti vesti o istrazi u vezi sa nestankom novinara
Foto: Printscreen Facebook/twitter

istraga u toku

TUŽILAC O SLUČAJU CVETKOVIĆ: Pre ponedeljka, utorka neće biti vesti o istrazi u vezi sa nestankom novinara

Društvo -

Tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević izjavio je danas da "pre ponedeljka, utorka" neće moći da saopšti prve rezultate istrage o nestanku novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve.

"Predmet je stigao u tužilaštvo, ali nije toliko hitan. Čekaju se dokazi, poput DNK-a sa lica mesta, dokaza vezanih za položaj gde se sve Cvetković nalazio… Pre ponedeljka, utorka ne možemo da dobijemo te dokaze", rekao je Knežević.

Na pitanje da li je upoznat da je Cvetković zadržan i nakon što je, kako je i sam Knežević u petak uveče potvrdio agenciji Beta, završio davanje izjave u svojstvu oštećenog građanina, tužilac je rekao da nije upoznat s tim i da nije o tome komunicirao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i sa policijom.

"Svako može da priča ono što se desilo ili nije, ja to ne znam ili ne mogu da pretpostavim. Jedino što ne želim jeste da zbrzam ceo slučaj. Želimo da radimo isključivo po zakonu", kazao je Knežević.

Majka novinara Stefana Cvetkovića izjavila je da joj se sin jutros javio i rekao da će "do večeras" stići kući.

"Javio se on meni oko 11 sati i rekao da će do večeras stići kući", kazala je majka danas agenciji Beta.

Stefan Cvetković živi u Beloj Crkvi sa roditeljima. Njegov mobilni telefon i dalje nije dostupan, a ne odgovara ni na poruke preko društvenih mreža.

Majka je potom rekla da joj se Stefan javio u petak uveče, a zatim u subotu više nije imala nikakvih vesti o njemu, niti ih je juče iko od nadležnih obaveštavao o bilo čemu. Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu rukovodi pretkrivičnim postupkom u slučaju Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak bio prijavljen u sredu kasno uveče. On je, prema navodima predstavnika vlasti, pronađen prekjuče u ranim popodnevnim satima u reonu Bele Crkve.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen Facebook/Twitter)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track