LUTOVAC PREDLOŽIO GLAVNOM ODBORU DS DA UĐU U ĐILASOV SAVEZ: Treba napraviti Savez za Srbiju, bićemo jednaki sa drugim strankama
Foto: Marina Lopičić

ujedinjenje opozicije

LUTOVAC PREDLOŽIO GLAVNOM ODBORU DS DA UĐU U ĐILASOV SAVEZ: Treba napraviti Savez za Srbiju, bićemo jednaki sa drugim strankama

Politika -

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac predložio je danas Glavnom odboru stranke da se uđe u razgovore o formiranju Saveza za Srbiju u kome će, kaže DS, biti član i osnivač.

Lutovac je novinarima uoči početka sednice GO rekao da očekuje da će posle diskusije biti doneta odluka da DS uđe u formiranje Saveza za Srbiju, a upitan da li će biti stožer Saveza rekao je da će DS imati ravnopravan status sa svim drugim strankama koje će biti osnivači.

Kako je naveo, o tome se razgovaralo sa predsednicima drugih stranaka i to je zajednički dogovor.

Upitan koje bi to stranke mogle da uđu u Savez, koji je inicirao Dragan Đilas, rekao je da to ne može da pretpostavi, ali da je svakako Savez otvoren za partije autentične opozicije bez obzira na njihovu poltičku orijentaciju.

Kako je rekao, svrha Saveza je da bude širok, te da programsko ideološke orijentacije treba ostaviti po strani, te da se ne insistira na razlikama već na sličnostima i na onome što ih povezuje.

Na otvorenom delu sednice GO Lutovac je rekao da su još na beogradskim izborima građani očekivali da se stvori savez - zajednička opoziciona lista, da je DS išla samostalno na te izbore i da su to birači prepoznali kao opstrukciju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track