MALTRETIRA CELO SELO, A NIKO NIŠTA NE PREDUZIMA: Detetu izbio bubnu opnu, napao komšiju nožem, tukao meštane... (UZNEMIRUJUĆI FOTO 18+)
Foto: B.R.

strah u okolini prokuplja

MALTRETIRA CELO SELO, A NIKO NIŠTA NE PREDUZIMA: Detetu izbio bubnu opnu, napao komšiju nožem, tukao meštane... (UZNEMIRUJUĆI FOTO 18+)

Srbija -

Meštani sela Berilјe su u panici i trpe viliki pritisak od S.D., koji ima zdravstvenih problema, a koji stalno napada komšije. Tako je u poslednje dve nedelјe izvršio više napada, detetu izbio bubnu opnu u školskom dvorištu, naneo teške povrede dvojici meštana, sa sekirom šetao po selu. Iako se svaki slučaj regularno prijavi policiji, najviše do sada bilo je da ga na kratko privedu u policijsku stanicu. Uputili smo zatev Policijskoj upravi u Prokuplјu da nam odgovore na pitanja zašto je on još uvek na slobodi, ali već pet dana nema odgovora.

- Svi su u panici, ali niko neće da svedoči protiv njega, jer se plaše. Ja sigurno neću da stanem i svedočiću u mom slučaju - kazao nam je R.A. kojeg je taj komšija napao i naneo mu četiri ubodne rane nožem prošle subote. U napadu je učestvovao i brat S.D.

Ranjeni R.A. žrtva komšije
Ranjeni R.A. žrtva komšijefoto: B.R.

Kako kaže R.A. motorom se sa suprugom vraćao iz nedavno otvorenog restorana u selu, kada je prvo iz mraka izletela flaša i pogodila ga u glavu.

- Bilo je to nadomak moje kuće. Onda je iskočio sa bratom, moju jaknu su mi stavili preko glave i zadao mi je ubode nožem. Supruga je vrištala i pokušavala da dozove pomoć. Onda su pobegli, a ona me je odvela do prokupačke bolnice. I onda je sutradan mahao sekirom, pa ga je supruga opet prijavila, ali su ga samo sproveli do kuće. Tek posle dva dana je uhapšen,kada ga je još ejdan komšija prijavio i kada smo nas četvorica rekli da će da damo izjave. On je ozbilјna opasnost za ovu sredinu i mi moramo da zaštitimo svoje porodice- kazao nam je R.A.

foto: B.R.

On dodaje da je te noći popio kafu, jer je pod ozbilјnom terapijom, a da je prethodno bratu napadača skrenuo pažnju da ih maltretira.

- Tada mi je njegov brat preporučio da ga bijem. Rekao sam da neću da maltretiram bolesnog čoveka. Ono što je najgore je da su te noći obojica učestvovala u napadu na mene. Sada je ipak S.D. zatvoren, verujem na kratko, a njegov brat koji ej učestvovao u napadu je na slobodi- dodaje naš sagovornik.

foto: B.R.

Iako samo se u utorak obratili Policijskoj upravi u Prokulјu sa zahtevom da nam odgovore na pitanja zašto obojica nisu uhapšeni i zašto je S.D. odmah po hapšenju pušten, još uvek nam nije stigao dogovor.

(Kurir.rs/B.R./Foto: B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja