HAOS U SKUPŠTINI SRBIJE: Ratni invalidi počeli, pa prekinuli štrajk glađu, u zgradi se čula vika i buka
Foto: Nebojša Mandić

traže promenu zakona

HAOS U SKUPŠTINI SRBIJE: Ratni invalidi počeli, pa prekinuli štrajk glađu, u zgradi se čula vika i buka

Društvo -

Desetak ratnih vojnih invalida došlo je u Skupštinu Srbije gde su započeli štrajk glađu. Oni zahtevaju da se promeni Zakon o ratnim vojnim invalidima kao i da se usvoji Rezolucija o ratnim vojnim vetaranima.

Njih su, nakon što su u zgradu parlamenta ušli na ulaz iz Kosovske ulice, primili predstavnici kabineta predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.

Predsednik Ratnih veterana Srbije Mile Milošević je burno i emotivno reagovao u toku razgovoru sa članovima kabineta predsednice Skupštine, a novinari koji prate rad parlamenta čuli su viku i buku koja je dolazila iz sale gde se održava sastanak.

Ratni vojni invalidi su rekli da su "privremeno prekinuli" danas započet štrajk gladju i napustili Dom Narodne skupštine Srbije. Oni su to odlučili pošto su se njihovi predstavnici dogovorili s ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Djordjevićem da se ispuni deo njihovih zahteva.

Sekretar Udruženja ratnih vojnih invalida Pančevo Dragan Simić je večeras izjavio agenciji Beta da se tročlana delegacija Udruženja dogovorila s ministrom Djordjevićem da dve invalidnine, koje su im uzete, budu isplaćene u prva tri meseca iduće godine.

"Tročlana delegacija je završila razgovor sa Djordjevićem. Upoznali smo ga svim našim problemima", kazao je Simić.

foto: Beta/Emili Vas

Simić je kazao da im je ministar na sastanku kazao da će biti "stopirani" danas usvojeni Zakon o izmenama i dopunama zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica ne potpiše predsednik Srbije.

"Mi smo se privremeno povukli, jer je ministar obećao ispunjenje naših zahteva. Mi ne znamo da li će ispuniti dogovoreno", kazao je Simić.

Dodao je da se njihovi zahtevi tiču lečenja, ortopedskih pomagala i drugih potreba ratnih vojnih invalida.

Desetak ratnih vojnih invalida je danas počelo štrajk gladju u Domu Narodne skupštine i ispred njega, zatevajući da se Djordjević u pisanom obliku obaveže da će ispuniti njihove zahteve.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track