Najnovije vesti

DRAMA SRPSKIH SREDNJOŠKOLACA DOBILA NEOČEKIVAN OBRT: Deca ipak ostaju u Španiji do kraja aranžmana!
Foto: Kurir

promena plana

DRAMA SRPSKIH SREDNJOŠKOLACA DOBILA NEOČEKIVAN OBRT: Deca ipak ostaju u Španiji do kraja aranžmana!

Društvo
21:01h

Grupa od 106 učenika iz Srbije koja nije mogla da uđe u hotel u Ljoret de Maru u Španiji ipak se neće danas vratiti kući, već će ostati do kraja aranžmana u tom letovalištu. Do obrta je došlo nakon što je organizator sakupio, i uplatio, novac za aranžman, rečeno je Ministarstvu trgovine, telekomunikacija i turizma.

"Deca su dobro, vesela su i nasmejana. Smeštena su u hotelu 'Samba' u letovalištu Ljoret del Mar, gde će ostati do petka kada je i bilo planirano da se vrate", kazala je pomoćnica ministra Vera Božić Trefalt.

Ona je za Novosti rekla da su deca mogla i danas da budu vraćena kući, ali da su odlučila da ostanu do kraja aranžmana.

Inače, ranije je najavljeno da će protiv vlasnika agencije u čioj organizaciji je realizovano ovo putovanje biti pokrenut postupak.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je ranije danas da ceo slučaj nema veze sa turizmom i da je "malo reći da je reč o prevari".

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prethodno je saopštilo da je letovanje u Španiji tokom kojeg su učenici Devete gimnazije iz Beograda i još nekih beogradskih škola imali problem sa smeštajem, organizovala je samostalno profesorka istorije u Devetoj gimnaziji Snežana Martić, protiv koje će biti pokrenut disciplinski postupak u školi.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...