Najnovije vesti

DIREKTOR KANCELARIJE ZA BORBU PROTIV DROGE: Moramo svi zajedno da se borimo
Foto: Profimedia

Akcija

DIREKTOR KANCELARIJE ZA BORBU PROTIV DROGE: Moramo svi zajedno da se borimo

Društvo

Kada nečije dete ima problem sa drogom, uvek se javi sramota, svi kriju, to je tajna. Međutim, treba o problemu pričati otvoreno

Drugi sastanak novoformirane Vladine Komisije za borbu protiv narkomanije u školama najverovatnije će biti održan u toku ove nedelje. Na narednim sastancima biće usaglašene tačne odluke i mere koje će biti preduzete u ovoj borbi.


Član ove komisije, direktor Kancelarije za borbu protiv droga Srbije Milan Pekić, kaže za Kurir da će najveći akcenat biti na prevenciji.

 

- Prevencija je nešto na čemu mora da se radi i to je nešto što je najdelotvornije. Poenta cele priče jeste izgradnja sistema, sve mere su kratkoročnog daha, ali ono što mi imamo i što je cilj jeste da se izgradi jedan sistem koji će biti funkcionalan za dobrobit svih nas i primeren našoj zemlji. Kod nas je najveći problem neke sramote. Kada nečije dete ima problem sa drogom, uvek se javi sramota, svi kriju, to je tajna. Međutim, treba o problemu pričati otvoreno - poručuje Pekić.

 

On dodaje da je isto tako bitan rad sa roditeljima, kao i podizanje nivoa znanja.
Nakon smrti četvoro mladih ljudi koji su preminuli usled predoziranja narkoticima, Kurir je pokrenuo akciju "Droga je samo smrt", a pored brojnih javnih ličnosti, i Pekić podržava akciju našeg lista.

- Podržavam sve akcije koje doprinose boljitku i poboljšanju u borbi protiv droge. Moramo svi zajedno da se borimo - naglasio je on.

 

Kurir.rs/ M. Branković/ Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...