SMENJIVAĆE SE KIŠA I SUNCE: Varljivo leto, u subotu suvo i toplo, a onda...
Foto: Beta/Dragan Gojić

NESTABILNO

SMENJIVAĆE SE KIŠA I SUNCE: Varljivo leto, u subotu suvo i toplo, a onda...

Društvo -

U čitavoj Srbiji u petak će biti nestabilno sa smenom sunca i oblaka, a ponegde i s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura će se kretati od 23 do 29 stepeni, na šta nismo navikli sredinom jula. Za subotu se prognozira lepše vreme, s dosta sunčanih perioda i temperaturom do 32 stepena Celzijusa. Posle sunčane i suve subote, već u nedelju posle podne se očekuje naoblačenje i osveženje s kišom, pljuskovima, grmljavinom.

foto: Printscreen

- Prva dva-tri dana iduće sedmice će biti malo svežija s maksimalnom temperaturom od 25 do 28 stepeni i ponegde s kišom i grmljavinom. Posle toga idu topliji dani, a oko 27. i 28. jula opet će biti pljuskova s grmljavinom. Nakon toga opet dva-tri dana toplijeg vremena, do kraja jula i prva dva dana avgusta. Od 3. avgusta biće za nijansu svežije s povremenim kišama, ali manje nego što je to bilo u julu - kaže za Kurir meteorolog Nedeljko Todorović.

On dodaje da je dobro i uobičajeno da u julu i avgustu bude pljuskova, jer u suprotnom, u najtoplijim mesecima može doći do velike suše, što je katastrofalno za poljoprivredne kulture.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track