OVO JE NOVOSADSKA ULICA HORORA: Narkomani diluju drogu, bacaju špriceve, obijaju kuće... a stanari strahuju!
Foto: Profimedia

užas

OVO JE NOVOSADSKA ULICA HORORA: Narkomani diluju drogu, bacaju špriceve, obijaju kuće... a stanari strahuju!

Srbija -

Stanari novosadske ulice Mikole Kočiša nemaju mira zbog narkomana koji se tu okupljaju zbog blizine Metadonskog centra Klinike za psihijatriju.

Poslednji incident u nizu bila je pljačka u kojoj su dvojica narkomana upala u kuću žene koja je preminula. Policija ih je brzo uhapsila, ali ipak to ne rešava problem stanara koji se više i ne nadaju da će obećanje o iseljenju Metadonskog centra biti ispunjeno.

Iako je gradska vlast ranije isekla šiblje u kom su se krili narkomani koji suse drogirali, stanje se ubrzo vratilo na staro.

"Provala se dogodila oko podne, usred bela dana. Upali su u kuću preko puta moje i krenuli da iznose stvari, ali policija ih je sprečila. Ne možemo više ovako da živimo, kažu nam da je smanjen broj korisnika, ali problemi su ostali, sve je isto kao i pre. Svaki dan ispred kuće imam 40 narkomana, živim u zarasloj ulici koja je deponija šrpiceva. Dete da pustim napolje ne mogu. Baš sam prošle nedelje uslikao kako diluju drogu, imaju šifre, broj reda gore i sa strane, te onda u rupama od cigli nađu opijate. Njima milina, nama horor" - kaže B.S.

Kako dodaje, radnici JKP "Čistoće" retko se pojavljuju, a pored obećanja iz mesne zajednice da će posebnim alatkama biti pokupljeni špricevi, to se do danas nije desilo.

Zbog svega ovoga najavljuju da će se danas, pismom, ponovo obratiti gradonačelniku Milošu Vučeviću koji je pre tačno pola godine obećao kako će Metadonski centar biti izmešten iz njihove ulice.

"Oni kažu da su izmestili broj korisnika, ali nama su problemi isti kao i pre. Zahtevamo da se oni konačno premeste te da se zatvori ulaz u Ulici Mikole Kočiša. Ako neki moraju da ostanu na lečenju jer su psihijatrijski slučajevi, neka ulaze gde i svi drugi pacijenti iz kruga bolnice, a ne sa ove strane, iz naše ulice", nastavlja sagovornik Blica.

(Kurir.rs/Blic/Aleksandar Latas/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track