APEL: Pomozimo samohranoj majci i dvomesečnoj bebi
Foto: Printskrin/Facebook

Majka i dete žive u nehumanim uslovima

APEL: Pomozimo samohranoj majci i dvomesečnoj bebi

Društvo -

Želela bih da zamolim sve ljude koji žele i naravno mogu da pomognu Bojani koja ima 19 godina i njenom sinu Aleksandru da počnu živeti jedan normalan život, navodi se u apelu građana Jagodine

Proteklih dana na društvenim mrežama pojavio se video sa potresnim svedočenjem Bojane Kostić (19) koja stanuje u Cerskoj br. 2 u Jagodini, samohrane majke dvomesečnog Aleksandra.

Ona je zatražila hranu za bebu, pelene i higijenska sredstva, jer nema sredstva za život.

Do 18. godine živela je u hraniteljskoj porodici, a posle toga sam se snalazi za život.

Ministarstvo za rad i socijalnu politiku ni dva dana posle novinarskih pitanja nije reagovalo na ovu informaciju, sem što je prebacilo ,,lopticu" na lokalnu samoupravu, odnosno medije su uputili na lokalni Centar za socijalni rad, jer to "nije u njihovoj nadležnosti", piše u poruci ministarstva. Ministar Zoran Đorđević nije odgovarao na pitanja novinara.

Prenosimo apel građana Jagodine - Želela bih da zamolim sve ljude koji žele i naravno mogu da pomognu Bojani koja ima 19 godina i njenom sinu Aleksandru da počnu živeti jedan normalan život.

Naime, Bojana nema svoju porodicu, porodila se pre 2 meseca. Živi u Jagodini. Pomoć ne mora biti novčana može biti garderoba za bebu i nju, hrana, kozmetika... znači nešto najosnovnije za život.

Znam da živimo u Srbiji i znam kakva je situacija kod svih nas...ali volela bih kada bi jedni drugima olakšali ovu borbu koju proživljavamo svakoga dana.

- Svi koji mogu da pomognu našoj sugrađanki Bojani, bilo hranom ili finansijski, ona je u Cerskoj 2.

Nezvanično saznajemo da je majku i bebu Centar za socijalni rad prebacio u sigurnu kuću.

Građani su započeli akciju prikupljanja pomoći i uređenje sobe od 9 kvadrata gde su živeli bez kupatila i toaleta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track