Najnovije vesti

SRPSKO-KOREJSKI IT CENTAR KREIRAO MOBILNU APLIKACIJU: Besplatne IT obuke pomoću telefona
Foto: Promo

SRPSKO-KOREJSKI IT CENTAR KREIRAO MOBILNU APLIKACIJU: Besplatne IT obuke pomoću telefona

Društvo

Srpsko-korejski informatičko pristupni centar u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dizajnirao je uz pomoć IT eksperata iz Republike Koreje novu mobilnu aplikaciju preko koje će građani moći da se informišu i prijave na neki od mnogobrojnih besplatnih IT kurseva i specijalizovanih kompjuterskih obuka.

SKIP centar ove obuke organizuje u saradnji sa Republikom Korejom, mnogobrojnim domaćim IT kompanijama i organizacijama.

 

Preko mobilnih telefona građani će jednostavno moći da saznaju za najnovije IT obuke, što znači da će biti u prilici da se među prvima prijave na neki od besplatnih kurseva. Poznato je da se zbog ograničenog broja mesta radionice brzo popune – istakla je Dara Gravara Stojanović, rukovodilac Srpsko-korejskog IT centra dodajući da je za sedam meseci koliko radi SKIP centar kroz njega prošlo više od 7.500 građana, a organizovano je preko 200 različitih obuka.

 

foto: Promo


Nova aplikacija dostupna je za Android uređaje. Potpuno besplatno se može preuzeti preko Google Play prodavnice.

 

foto: Promo


Podsetimo prvi Srpsko-korejski IT centar svečano je otvorio ministar Branko Ružić krajem prošle godine. Reč je o visoko tehnološki opremljenom prostoru gde se besplatno obučavaju građani i državni službenici u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija u cilju uspostavljanja održivog modela razvoja digitalizovane javne uprave, kao i podizanja nivoa informatičke pismenosti celokupnog društva. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obezbedilo je prostor a Vlada Republike Koreje je donirala kompletnu opremu.

 

foto: Promo

 

(Kurir, foto: Promo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...