GRČIĆ: Svaki put rudari su dokazali da odgovornost, hrabrost i posvećenost poslu pobeđuju svaki izazov!
Foto: Zorana Jevtić

v.d. direktora eps uputio čestitku povodom dana rudara

GRČIĆ: Svaki put rudari su dokazali da odgovornost, hrabrost i posvećenost poslu pobeđuju svaki izazov!

Društvo -

Milorad Grčića, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, uputio je čestitku svim rudarima povodom povodom 6. avgusta - Dana rudara.

"Predani rad rudara „Elektroprivrede Srbije“ oslonac je stabilne proizvodnje uglja i električne energije u Srbiji. Svaki put rudari su dokazali da odgovornost, hrabrost i posvećenost poslu pobeđuju svaki izazov. Za težak posao se kaže da je rudarski, ali samo rudari znaju koliko je truda, snage, znanja i požrtvovanosti potrebno da bi se uspešno uradio taj posao, da bi građani i privreda Srbije bili energetski sigurni, svakog dana u godini, i danju i noću, po velikim vrućinama i hladnoćama, kiši i blatu", rekao je Grčić.

On je rekao da svestan važnosti posla koji obavljaju rudari želi da poruči da stručni, vredni i predani rudari imaju sigurnu budućnost u EPS-u.

"Zahvaljujem vam se u ime „Elektroprivrede Srbije“ i želim vam dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu uz rudarski pozdrav – srećno –" rekao je Milorad Grčić, v.d. direktora JP EPS, čestitajući Dan rudara.

Svake godine oko 70 odsto električne energije proizvede se iz uglja koji na površinskim kopovima EPS-ovi ogranaka „Kolubara“ i „Kostolac“. Rudari EPS-a su za šest meseci 2018. godine otkopali oko 16,6 miliona tona uglja, što je za jedan odsto više od plana.

Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track