MAMA, NEŠTO PUCKETA! Stanarka Dositejeve u šoku, ćerka joj ležala uz zid koji se OBRUŠIO U SEKUNDI! Investitor gradio BEZ DOZVOLE?! (VIDEO)
Foto: Printscreen, Tanjug

ispovesti stanara

MAMA, NEŠTO PUCKETA! Stanarka Dositejeve u šoku, ćerka joj ležala uz zid koji se OBRUŠIO U SEKUNDI! Investitor gradio BEZ DOZVOLE?! (VIDEO)

Društvo -

Zid kuće u Dositejevoj 11 u Novom Sadu srušio se juče, nakon što je investitor koji gradi zgradu na susednoj parceli krenuo sa kopanjem temelja. Izvođač radova je, prema svedočenju stanara, krenuo sa rušenjem kuće broj 9 usled čega je oštećen zid.

- Ćerka mi je bila tu, ležala kod tog zida, i poslala mi poruku, "mama počinje da pucka zid", i poslala mi je slike maltera - ispričala je stanarka Dositejeve.

foto: Printscreen

Stanarka takođe tvrdi da to nije prvi incident od kakao su počeli radovi na susednoj parceli:

- Već jednom su probili zid u ćerkinoj sobi gde sam ja spavala. Tek posle 15 dana su popravili - tvrdi ona.

foto: Printscreen

- Zid je počeo da pucketa, pola sata je pucketao, onda je zid počeo da se odvaja, milimetar po milimetar, i plafon je počeo da pucketa. Za nekih tri sekunde je pao ceo zid - priča stariji gospodin.

1 / 4 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Stanari kažu i da su investitore nekoliko puta upozoravali da do ovoga može doći.

- Mi nismo znali kakav je taj susedni objekat dok nismo krenuli da rušimo naš, nismo znali da oni nemaju prave zidove, ali pre rušenja smo uradili veštačenje - kažu iz stambene zadruge Astro plan, koja je investitor gradnje.

Nakon urušavanja sve nadležne službe su na terenu, a Vladimir Stojković, član gradskog veća zadužen za komunalne poslove potvrdio je da je ovde građeno bez dozvola.

Kurir.rs/RTV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track