DRAMA U NOVOM SADU! BEŽALI GLAVOM BEZ OBZIRA DA SPASU ŽIVU GLAVU! Stanari su sedeli u stanovima kad su zidovi počeli da se ruše (FOTO)
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

užas

DRAMA U NOVOM SADU! BEŽALI GLAVOM BEZ OBZIRA DA SPASU ŽIVU GLAVU! Stanari su sedeli u stanovima kad su zidovi počeli da se ruše (FOTO)

Srbija -

Zid kuće u Dositejevoj 11 u Novom Sadu srušio se juče, nakon što je investitor koji gradi zgradu na susednoj parceli krenuo sa kopanjem temelja. Izvođač radova je, prema svedočenju stanara, krenuo sa rušenjem kuće broj 9 usled čega je oštećen zid.

1 / 10 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Stanari kuće koji su morali da beže usled obrušavanja zida smešteni su, zahvaljujući Gradu, u jedan novosadski hotel.

Ubrzo po rušenju zida su došle nadležne inspekcije i policija koji su obezbedili prostor i zapečatili ulaz u kuću, a jutros su lokaciju obezbeđivale komunalna i redovna policija.

Mediji prenose da je izvođač radova "Euroinvest" krenuo sa rušenjem kuće, iako je investitoru "Astra planu" građevinska dozvola za taj posao odbijena.

Investitor je planirao da napravi zgradu sa 29 stanova i 17 garažnih mesta.

Susret sa investitorkom

Investitorka tvrdi da je stanarima urušenog objekta sinoć obezbedila prevoz i prevremeni smeštaj, kao i da je angažovala agencije za nekretnine u Novom Sadu kako bi se pronašli stanovi za trajni smeštaj stanara.

Dodala je i da su joj u agencijama rekli da je slobodne stanove jako teško naći, zbog čega je stanarima obezbedila smeštaj u hostelima i hotelima, dok se ne pronađe trajno rešenje.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Stanari su od investitorke zatražili pravno-obavezujuću izjavu, pred predstavnicima gradskih vlasti, da će trajno rešenje biti nađeno.

Stanari su tokom razgovora sa investitorkom bili vidno uznemireni, a jedna žena požalila se da joj je bagerom srušen zid iznad dečijeg kreveta.

Kako saznaje 021.rs, zahtev investitora za izdavanje građevinske dozvole je odbijen. Razlog tome je što nisu ispunjeni formalni uslovi, odnosno investitor nije priložio Geomehanički elaborat, niti Projekat pripremnih radova koji se odnose na uklanjanje postojećih objekata ili, ukoliko je ishodovano, Rešenje o uklanjanju objekata.

(Kurir.rs/Tanjug/N1 Foto:Tanjug/Jaroslav Pap)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track