MOJE PRVE PARE! SINIŠA MALI O PRVOJ ZARADI: Prodavao sam stripove i bratu kupio džojstik
Foto: Zorana Jevtić

ministar finansija

MOJE PRVE PARE! SINIŠA MALI O PRVOJ ZARADI: Prodavao sam stripove i bratu kupio džojstik

Društvo -

Ministru finansija Siniši Malom od detinjstva je bilo važno da ima svoj dinar, pa je prve pare u životu zaradio još kao osnovac.

- Prvi džeparac sam zaradio prodajući stripove u Čika Ljubinoj ulici u Beogradu, gde se svojevremeno održavao bazar, na kome je moglo svašta zanimljivo da se kupi. Bio sam u osnovnoj školi i bilo mi je važno da imam svoj dinar - kaže Mali.

Od prvog džeparca kupio je reket za tenis, a preteklo mu je novca da obraduje i brata. - Kupio sam bratu džojstik za neke video-igrice, koje smo u to vreme obožavali - dodaje Mali.

Prvi ozbiljniji posao počeo je da radi na prvoj godini fakulteta. - U SAD, gde sam živeo, mladi još u tinejdžerskom dobu počinju da rade i rano napuštaju roditeljski dom. Na Balkanu je malo drugačije, mladi duže ostaju da žive sa roditeljima i retko ko radi dok studira. Ja sam prvi ozbiljniji posao počeo da radim još na prvoj godini fakulteta, i zato sam na predavanja dolazio u formalnom odelu, a profesori me i dalje po tome pamte. Usađena mi je od malih nogu radna etika i to je ono što pokušavam da prenesem i na svoju decu.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track