Najnovije vesti

PROMENE U VOJSCI SRBIJE: Vojni sindikat Srbije čestitao generalu Milanu Mojsiloviću i unapređenim oficirima
Foto: Kurir, Dragana Udovičić

PROMENE U VOJSCI SRBIJE: Vojni sindikat Srbije čestitao generalu Milanu Mojsiloviću i unapređenim oficirima

Društvo

Taj sindikat je čestitao i svim unapređenim i novopostavljenim oficirima i izrazio nadu "da će ova dugo iščekivana kadrovska rešenja doprineti boljitku i unapreђenju celokupnog stanja u vojsci"

BEOGRAD - Vojni sindikat Srbije (VSS) čestitao je general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću postavljenje na mesto načelnika Generalštaba Vojske Srbije (GŠ VS), i poželeo mu da tu dužnost obavlja "posvećeno i profesionalno".

Taj sindikat je čestitao i svim unapređenim i novopostavljenim oficirima i izrazio nadu "da će ova dugo iščekivana kadrovska rešenja doprineti boljitku i unapreђenju celokupnog stanja u vojsci".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas zahtev za penzionisanje dosadašnjeg načelnika GŠ VS Ljubiše Dikovića, a na to mesto je postavljen general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Vučić je posle sastanka sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima GŠ Vojske Srbije (VS) doneo odluku o promenama u vrhu vojske.

foto: Kurir, Dragana Udovičić

Zamenik načelnika GŠ VS biće general major Petar Cvetković, dosadašnji direktor Vojno-bezbednosne agencije (VBA).

VBA od sada će voditi Djuro Jovanić, a upravljanje nad Vojno-obaveštajnom agencijom preuzima brigadni general Zoran Stojković.

General major Goran Radovanović postavljen je za rektora Univerziteta odbane, a general major Bojan Zrnić je postao načelnik Vojno-medicinske akademije (VMA).

General major Mladen Vuruna je novi načelnik uprave za odbrambene tehnologije, a general major Mile Jelić postaje direktor Inspektorata odbrane.

Načelnik uprave za telekomunikacije i informatiku GŠ VS postaje pukovnik Ljubiša Djolović, a brigadni general Miroslav Talijan, dosadašnji načelnik Vojne akademije, postaje komandant Specijalne brigade.

U čin brigadnog generala unapredjeni su pukovnici: Uglješa Jovičić, Rajko Milovanović, Vladeta Baltić, Željko Kuzmanović, Predrag Grbić, Slobodan Stopa, Aleksandar Bijelić, Željko Bilić, Miroslav Talijan i Zoran Stojković.

U čin general majora unapredjeni su brigadni generali: Mile Jelić, Petar Cvetković, Duško Žarković i Ilija Todorov.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...