Najnovije vesti

MLADIĆ KOJI JE PRONAĐEN POSLE GODINU DANA NE ŽELI DA SE VRATI KUĆI: Imam posao i novi život!
Foto: Privatna arhiva

NE ŽELI KOD OCA

MLADIĆ KOJI JE PRONAĐEN POSLE GODINU DANA NE ŽELI DA SE VRATI KUĆI: Imam posao i novi život!

Društvo
15:24h

Informacija da je dvadesetogodišnji Nebojša Mladenović Šone iz aleksinačkog sela Donja Trnava pronađen posle više od godinu dana probudila je nadu u svima nama i obradovala njegovu porodicu. Ipak, novoprobuđeni optimizam i sreću muti činjenica da se nigde ne navodi gde se momak sada nalazi i gde je bio poslednjih godinu dana.

Nebojša je krajem jula 2017. godine otišao iz porodičnog doma u selu Donja Trnava u Policijsku upravu da preuzme ličnu kartu i od tada mu se izgubio trag.

Da je dečko pronađen objavio je na Tviteru Registar nestalih osoba Fondacije "Tijana Jurić".

Međutim, sreća njegovog oca Miodraga bila je kratkog daha jer osim ovog tvita nije dobio nijednu zvaničnu potvrdu koja bi rasvetlila sudbinu nestalog mladića.

- Za navodni Šonetov pronalazak saznao sam od novinara. Zvali su me ljudi iz Subotice, Novog Sada, Vranja, Aleksinca…. svi tvrde da su ga videli, tako da zaista ne znam šta da mislim. Želim da verujem da je živ i zdrav, ali iako je nađen meni to saznanje nije dovoljno. To je moj sin koga volim, želim da ga dotaknem, da ga još jednom poljubim. Samo to bi me umirilo i okončalo muke koje trpim od 24. jula prošle godine kada sam ga poslednji put video - govori potreseni čovek.

foto: Privatna arhiva

Cela Srbija se pita gde je Nebojša i zašto nigde nema informacije šta je radio protekle godine.

Igor Jurić, koji stoji iza Registra nestalih osoba, navodi da dečak ne želi da se pojavljuje u medijima.

- Nebojša se javio članovima dela porodice. Rekao je da je u Srbiji i da se zaposlio. Njegova je želja da se ne pojavljuje u medijima i da ne izlazi sa detaljima svog odlaska od kuće.

foto: Nebojša Mandić

Jurić objašnjava da su razlog njegovog nejavljanja neraščišćeni porodični odnosi.

- S obzirom da je punoletan, mi moramo da poštujemo njegovu želju. Nama je važno da znamo da je bezbedan. Takođe, pronalazak Nebojše je dobar signal za porodice ostalih nestalih osoba da ne gube nadu, posebno za porodicu Barbare Vitez - kaže Jurić.

Porodični prijatelj: Otac kuka da sazna šta je sa sinom

Kako je ispričao jedan kućni prijatelj za Prvu televiziju, Nebojšini roditelji su razvedeni i majka živi u Nemačkoj.

foto: Printscreen Prva

"On i dalje kuka da sazna šta mu je sinom, kaže da je čuo od drugih da su ga našli, ali njemu se nije javio", navodi on.

Kada se radi o nestanku punoletne osobe, ukoliko bude pronađena, svi, uključujući i rodbinu, mogu biti obavešteni o mestu boravka samo uz njenu prethodnu saglasnosti. Ukoliko ta saglasnost bude uskraćena, osobi koja je prijavila nestanak, saopštava se samo da je nestalo lice pronađeno.

(Kurir.rs/PRVA/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...