MIHAJLOVIĆEVA: Za tri godine legalizovano 183.000 objekata
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

popisano 1.659.307 nelegalnih objekata

MIHAJLOVIĆEVA: Za tri godine legalizovano 183.000 objekata

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je od 2015. godine popisano 1.659.307 nelegalnih objekata, a ozakonjeno 183.000 objekata.

Ona je tokom rasprave u Skupštini Srbije odgovarajući na kritike da je spor postupak legalizacije rekla, da se problem nelegalnih objekata gomila već 30 godina i više i da je njeno ministarstvo krenulo da rešava taj problem.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

Mihajlović je kazala da je za godinu dana uradjen popis nelegalnih objekata i da sve što je u nadležnosti njenog ministarstva i urađeno, a iznela je i podatak da je prethodnih godinu dana srušeno 76 objekata u nacionalnim parkovima.

Poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić rekao je da za tri godine ozakonjeno manje od deset nelegalnih objekata i upitao čija je to odgovornost.

"Kada je zakon usvajan prisetite se rekli ste da je je 770.000 zahteva za legalizaciju već postoji i da jedino što ljudi treba da urade da bi legalizovali pošto su podneli dokumentaciju, je da plate taksu koja je 5.000 dinara ili ne znam koliko. Nikada manja u istoriji", rekao je Đurišić.

On je ukazao da se i dalje divlje gradi u Srbiji i pitao čija je to odgovornost i kao primer naveo nelegalni objekat na Kopaoniku tražeći informaciju kada će biti srušen.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

"Dokle ćete vi i ministar (Nebojša) Stefanović da se igrate žmurke, da li je policija pozvana ili nije, hoće li da da asistenciju za rušenje ili neće. Više od godinu dana taj objekat tamo postoji, radi priključen na struju od drugog državnog javnog preduzeća. Ko je za to odgovoran", upitao je Đurišić.

Mihajlović je rekla da je ministarstvo po pitanju objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku uradilo sve što je u njegovoj nadležnosti.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track