Najnovije vesti

JOŠ JEDNA POBEDA ŽIVOTA! Dečakova majka: FILIP RIKIĆ JE PROHODAO! Sergej, hvala ti na svemu!
Foto: Facebook

mališan nastavlja

JOŠ JEDNA POBEDA ŽIVOTA! Dečakova majka: FILIP RIKIĆ JE PROHODAO! Sergej, hvala ti na svemu!

Društvo
22:30h

Glumac i osnivač fondacije "Podrži Život" Sergej Trifunović objavio je na društvenim mrežama prepsiku iz koje se vidi da je mali Filip Rikić, oboleo od zloćudnog tumora na mozgu, uspeo da prohoda.

Trifunović je objavio prepsiku od pre nekoliko dana u kome ga član Filipove porodice (najverovatnije se radi o dečakovoj majci) obaveštava da je Filip prohodao a ujedno se i Trifunoviću zahvaljuje na svemu što je učinio.

Kurir je u nekoliko navrata pisao o ovom hrabrom dečaku.

Podsetimo, posle dva preteška meseca koja je proveo na Kliničkom centru u Beogradu, uz pomoć humanitarnih fondacija, medija, rodbine, prijatelja, nepoznatih ljudi velikog srca, Filip Rikić (5) je uspeo da stigne u Pariz, na kliniku "Gustave Roussy", gde je nastavljeno njegovo lečenje.

Po dolasku i obavljenom magnetnom snimanju, dečaku je po hitnom postupku urađena zamena santa, te je uzbro usledila i prva hemoterapija.

Tri nedelje od njegovog dolaska i adekvatne terapije, Filip je, posle tri meseca progledao, progovorio i počeo da jede bez sonde!

Ipak, klinika "Gustave Roussy" je dečaka uputila na novu kliniku "Bullion", kako bi ojačao za predstojeće terapije i oživeo atrofirane mišiće.

Tamo bi, u rehabilitacionom centru, uz pomoć stručnjaka pokušao ponovo da hoda.

Posle toga, Filipa bi vratili u kliniku koja ga leči. Faktura klinike "Bullion" za tri meseca iznosi 61.000 evra, ondosno 121.000 evra za šest meseci.

Filip je dobio još jednu bitku, a njegova borba za izlečenje se nastavlja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track