JAČANJE SARADNJE U CILJU ZAŠTITE RADNIČKIH PRAVA: Sindikati iz regiona na Ohridu
Foto: Kurir

druženje

JAČANJE SARADNJE U CILJU ZAŠTITE RADNIČKIH PRAVA: Sindikati iz regiona na Ohridu

Društvo -

Na ovogodišnjim sportskim igrama u Ohridu učestvuje po peti put Vojni sindikat Srbije na poziv "bratskog" Sindikata za odbranu i bezbednost Republike Makedonije. Ovoga puta gosti su bili oficiri iz Rusije iz vojnog i veteranskog saveta "Boevo bratstvo" čiju je delegaciju predvodio zamenik predsednika Vječislav Kalinin, glavni urednik "Veteranskih vesti". Pored visoke delegacije iz Rusije u Makedoniji su prisutni i čelnici Sindikata ministarstva odbrane Republike Slovenije.

- Dobro je što sarađujemo na ovaj način. Važno je za odnose armija naših zemalja da kroz ovakav vid saradnje budemo povezani, da razmenjujemo iskustva zarad dobrih odnosa u regionu - rekao je Zoran Mileski, direktor Generalštaba Armije Makedonije pozdravljajući prisutne na 16. po redu okupljanju sindikata. Mileski je imao i odvojen sastanak sa predstavnicima ruskih i srpskih sindikata.

Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata kaže da su ovakvi vidovi saradnje značajni zbog udruživanja sindikalne snage iz zemalja u regionu u zaštiti radnih i ljudskih prava pred međunarodnim institucijama. Ujedno, ovo je jedan od vidova nastavka saradnje posle formiranja Saveza vojnih sindikata jugoistočne Evrope iz juna meseca u Sarajevu.

1 / 4 Foto: Kurir

D. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track