PODRŠKA IZ RUSIJE! Heroj Sovjetskog saveza general Vostrotin u pismu Antiću: Vi ste častan čovek!
Foto: Vitalij Ragulin

Podrška Novici Antiću, predsedniku Vojnog sindikata Srbije

PODRŠKA IZ RUSIJE! Heroj Sovjetskog saveza general Vostrotin u pismu Antiću: Vi ste častan čovek!

Društvo -

Odluka Prekršajnog vojno-disciplinskog suda da se Novici Antiću, predsedniku Vojnog sindikata Srbije oduzme čim i samim tim dobije otkaz u Vojsci Srbije, izazvala je reagovanja vojnih sindikata u celom regionu. Oglasili su se veterani Republike Srpske i reprezentativni sindikati iz Slovenije, Makedonije, Crne Gore a podrška je stigla i iz Rusije.

-U ime veterana, učesnika borbenih dejstava, članova Moskovskog gradskog odeljenja Sverusijske javne organizacije “Boevo bratstvo”, izražavam vama i rukovodstvu Vojnog sindikata Srbije, reči pune podrške u vašoj borbi za zakonita prava veterana, aktivnih pripadnika vojske i članova njihovih porodica- kaže se na početku pisma koje je potpisao heroj Sovjetskog Saveza general Valerij Aleksandrovič Vostrotin, rukovodilac moskovskog odeljenja sveruske organizacije Boevo bratsvo. U pismu Novici Antiću, uticajni general Vostrotin kaže da je pozicija predsednika Vojnog sidnikata Srbije „jeste pozicija čoveka kod kog je interes socijalne zaštite ‎na prvom mestu, pozicija zasnovana na zakonu i pozicija patriote svoje otadžbine“.

foto: Vitalij Ragulin

-Dugogodišnja saradnja sa vama, nesporno govori o tome da ste vi častan i savestan čovek, koji je brižan rukovodilac i principijelan zaštitnik ‎prava i sloboda onih koji smatraju i veruju da je odbrana Domovine njihov glavni životni cilj. Cenim našu saradnju. Smatram da su naše veze veoma važne. Uveravam vas da imate punu i potpunu podršku u svom vašem delovanju usmerenom ka podršci veterana i članova njihovih porodica kao i na očuvanju državnog autoriteta Srbije u celom svetu- kaže general Vostrotin.

PROTESTNA NOTA VLADI

Državni Sindikat odbrane Slovenije i Savez sindikata Slovenije uputili su protestnu notu ministru odbrane Aleksandru Vulinu i premijerki Ani Brnabić „zbog ometanja sindikalnog delovanja u Vojsci Srbije“, posle odluke da se Novici Antiću, oduzme čin u Vojsci Srbije.

D.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track