RADOST VOZAČA TRAJALA KRATKO! NOVI ŠOK ZBOG CENA GORIVA! Evo zašto se sprema novi udar na novčanike na pumpama!
Foto: Dragana Udovičić

VOŽNJA!

RADOST VOZAČA TRAJALA KRATKO! NOVI ŠOK ZBOG CENA GORIVA! Evo zašto se sprema novi udar na novčanike na pumpama!

Društvo -

Vozači u Srbiji nisu stigli pošteno ni da se obraduju zbog najavljenog pojeftinjenja goriva na pumpama za pet dinara po litru, a već je stigla šok vest da će ono opet da poskupi.

Na tome sada možemo da "zahvalimo" Saudijskoj Arabiji, koja je najavila da će zbog smanjenja tražnje od sledećeg meseca smanjiti proizvodnju sirove nafte za pola miliona barela dnevno, što je cene sirove nefte na svetskim berazama poguralo do dva procenta. Potez Saudijske Arabije je shvaćen kao znak da bi OPEK mogao na sledećem sastanku u decembru da najavi usaglašeni rez u proizvodnji kako bi održao cene sirove nafte.

Srđan Knežević, vlasnik "Knez petrola", ističe da poskupljenje sirove nafte na svetskim berzama vozači u Srbiji neće osetiti ove nedelje, ali bi već sledeće, kada počnu da pristižu nove količine goriva, gorivo moglo da bude skuplje. - Prošle nedelje i benzin i evrodizel su pojeftinili za oko 1,5 dinara po litru. Cena evrodizela je oko 168,90 dinara, benzina 154,90, a TNG je između 84,90 i 85,90 dinara. Ove nedelje očekujemo blagi pad, do dinar po litru, zato što je u prodaji gorivo koje je stiglo po starim cenama. Taj skok na berzi će se sigurno odraziti i na nas sa novim kontingentom nabavke, možda već sledeće nedelje, kada bi moglo da dođe do poskupljenja od tri dinara po litru, čemu doprinosi i skuplji transport zbog niskog vodostaja Dunava - kaže Knežević.

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track