Najnovije vesti

ĐORĐEVIĆ: Od sledeće godine psiholozi u Ministarstvu za rad
Foto: Dado Đilas

da zaposleni sa zadovoljstvo rade svoj posao

ĐORĐEVIĆ: Od sledeće godine psiholozi u Ministarstvu za rad

Društvo

BEOGRAD - Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je da je u toku analiza poslovnih procesa i nova sistematizacija radnih mesta, koja predviđa i zapošljavanje psihologa.

Đorđević je za Prvu TV kazao da će novina biti zapošljavanje tri psihologa u MInistarstvu i to je, kako je naveo, samo nastavak rada na analizi poslovnih procesa i rada na sistematizaciji radnih mesta i da se dođe do kompetencija radnih mesta.

Na pitanje može li to da se sprovede u državnoj upravi u kojoj ima onih koji rade i decenijama, odnosno kako će zaposleni regovati na ocenjivanje, ministar kaže:

"Nije stavr ocenjivanja, pričao sam sa njima, i to ne jedanput. Mi imamo neki recidiv prošlosti, neke stvari iz sistematizacije su samo prepisivane, dorađivane, dodavane, izbacivane, ali nemamo jasnu sliku o tome šta ljudi rade. Kada ih pitam šta im piše u ugovoru o radu uglavnom ne piše ono čime se oni bave".

Đorđević kaže da su očekivanja zaposlenih takva da tek kada stupe na radno mesto dobiju od nadređenog instrukciju šta treba da rade.

"Ja ne želim da se tako radi, želim kad sklope ugovor o radu da u njemu piše tačno šta će biti njihov opis posla, da su oni saglasni s tim, da budu obučeni za to i da najbolje moguće odrade jer njihova efikasnost je efikasnost ministarstva i uspeh ministarstva", kaže Đorđević.

(Kurir.rs / Tanjug / B92)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...