Najnovije vesti

LUDILO SE NASTAVLJA: Profesoru prava Dejanu Miroviću zabranjen ulazak u Crnu Goru?! Poreklom je odande, a vraćen sa prelaza Dobrakovo
Foto: Youtube Printscreen Centar

crnogorski mediji pišu

LUDILO SE NASTAVLJA: Profesoru prava Dejanu Miroviću zabranjen ulazak u Crnu Goru?! Poreklom je odande, a vraćen sa prelaza Dobrakovo

Društvo

PODGORICA - Profesor prava Dejan Mirović, poreklom iz Crne Gore, vraćen je sa graničnog prelaza Dobrakovo zbog procene crnogorskih bezbednosnih službi da bi boravkom u toj državi mogao da utiče na bezbednosne prilike.

 

Pozivajući se na nezvanične informacije, list piše da je utvrđeno da bi ulaskom Mirovića u Crnu Goru bila ugrožena nacionalna sigurnost te države, piše podgorička Pobjeda.

 

- Ove procene usledile su nakon detaljnih analiza koje, između ostalog, sadrže i izjave u intervjuima koje je Mirović davao, a imaju negativan kontekst na račun Crne Gore - kazao je izvor podgoričkog dnevnika.

Mirović je, kako se navodi, u Crnu Goru pokušao da uđe u utorak oko 16 sati i bio je sam u vozilu. Inače, Mirović je jedan od četvorice srpskih intelektualaca kojima je ranije poručeno da su nepoželjni u Crnoj Gori na manifestacijama organizovanim povodom obeležavanja veka od Podgoričke skupštine.

 

Ta poruka se odnosila još na knjiženika Matiju Bećkovića, istoričare Čedomira Antića i Aleksandra Radovića. Iako je bilo planirano, oni se nisu pojavili u Crnoj Gori, a tamošnje vlasti su tvrdile da spisak nepoželjnih ličnosti iz Srbije ne postoji, već da nadležni "u svakom konkretnom slučaju procenjuju koja bi lica svojim delovanjem mogla da ugroze zaštićene vrednosti i interese Crne Gore i građana".

Pobjeda piše da je Mirović, inače, poreklom iz Crne Gore, u kontinuitetu "atakovao" na tu državu, te da je jedna od njegovih izjava da je "sramotno da u Srbiji švercersko-kriminalni režim iz Crne Gore ima toliku moć". Mirović je juče potvrdio portalu IN4s da je vraćen sa graničnog prelaza, iako se tamo uputio privatno u nameri da obiđe rodnu kuću u Ulcinju.

 

"Oko 16 sati zaustavljen sam na graničnom prelazu Dobrakovo od crnogorske policije. Saopšteno mi je da mi je zabranjen ulaz u Crnu Goru, iako sam izneo da je moj put privatnog karaktera i da za cilj ima posetu mojoj rodnoj kući i najbližoj porodici u Ulcinju, kazao je Mirović za IN4S.

 

On je naveo da je dobio pisano rešenje o zabrani ulaska br 240/18-1152 koje će dostaviti i srpskim vlastima.

 

Ocenio je da je reč o totalitarnoj i neosnovanoj zabrani ulaska univerziteskom profesoru, koji nikada nije pozivao na nasilje ili rušenje ustavnog poretka, te da to jasno pokazuje da vlasti u Podgoricu pokušavaju da skrenu pažnju sa pravih problema, ekonomskih, političkih, kriminalnih kao i nezakonitog hapšenja poslanika, suđenja i ponižavanja penzionerke na verskom proputovanju ali i teških zločina nad novinarima poput nerešenog ubistva Duška Jovanovića.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Pobjeda/Foto: Youtube printscreen Centar)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...