OVE GODINE ZA SANACIJU I NOVE OBJEKTE ULOŽENO VIŠE OD 300 MILIONA EVRA: Ministar Šarčević obišao renoviranu OŠ Vuk Karadžić u Kladovu
Foto: Beta/Milan Obradović

jednaki uslovi za sve učenike

OVE GODINE ZA SANACIJU I NOVE OBJEKTE ULOŽENO VIŠE OD 300 MILIONA EVRA: Ministar Šarčević obišao renoviranu OŠ Vuk Karadžić u Kladovu

Društvo -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u Kladovu u čiju je rekonstrukciju i sanaciju iz Kancelarije za javna ulaganja uloženo 135 miliona dinara.

Ministar je novinarima izjavio da je tokom svog mandata obišao više od 80 odsto opština u Srbiji i obrazovnih ustanova na lokalu.

"Uslovi za sve učenike i nastavnike, za njihovo učenje i rad, moraju da budu svuda jednaki. Kao Vlada Srbije i Ministarstvo za ove dve godine, od kako sam ministar, obnovili smo više od 870 objekata u šta je uloženo više od 17,5 milijardi dinara", rekao je ministar, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je dodao da je u toku ove godine za sanaciju i nove objekte uloženo više od 300 miliona evra, dok je za 2019. godinu planirano 400 miliona evra.

Kada je reč o OŠ "Vuk Karadžić" i Srednjoj školi u Kladovu, koju je ministar ranije danas obišao, Šarčević je rekao da ga raduje što je u tim školama dobar pedagoški rad.

"Prate sve novine koje reforme obrazovanja nude, razmišljaju o mreži škola i dualnom obrazovanju", rekao je Šarčević.

Zamenik predsednika Privremenog organa Opštine Kladovo Saša Nikolić rekao je da je ta opština za opremanje OŠ "Vuk Karadžić" obezbedila ove godine četiri miliona dinara.

"Motiv za ulaganje bila nam je želja da deca i nastavnici imaju adekvatne uslove za rad. Hvala Vladi Srbije i predsedniku Republike što prepoznaju značaj lokalnih samouprava i potreba u njima", kazao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track