VUČIĆ SA MINISTROM ZA EKONOMSKI RAZVOJ AZERBEJDŽANA: Razgovarali o daljoj ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu...
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

SARADNJA

VUČIĆ SA MINISTROM ZA EKONOMSKI RAZVOJ AZERBEJDŽANA: Razgovarali o daljoj ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu...

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom o potencijalima za jačanje saradnje, posebno u poljoprivredi, energetici i turizmu.

Kako je saopšteno posle sastanka, posebno je bilo reči o mogućim ulaganjima azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale Srbije, poput banja kao i mogućnosti uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Bakua.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić i Šahin, koji je kopredsedavajući Medjuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejdžana, složili su se u oceni da obim ekonomske saradnje i trgovinske razmene ne odgovara mogućnostima i ne prati političke odnose, koji su dostigli nivo strateškog partnerstva, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je izrazio "veliku zahvalnost državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu Kosova u njihovo članstvo, o čemu svedoči i glasanje u Interpolu" a Mustafajev je rekao da "Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track